Za nagradu javnosti Muzeju Sinjske alke glasujte klikom na banner

Sesardić odgovara Čariću

Autor/ica
Objavljeno: 25 srpanj, 2017

sesardic1

Nakon što je na dopis pod naslovom Gradonačelnica Križanac započela mandat ‘spaljivanjem knjige’! reagirala gradonačelnica Kristina Križanac, svoju reakciju uputio je i djelatnik Gradske uprave Željko Sesardić.

Prilog razumijevanju nebuloznog osvrta Ante Čarića na proceduru (ne)uvrštavanja projekata/programa predstavljanja knjižice „Gospa Sinjska-prilog razumijevanju“ u Program „Sinjsko ljeto 2017.“

Poštovane/i

Nevjerojatan je način na koji Ante Čarić pokušava skrenuti pozornost javnosti na sebe i svoju umišljenu veličinu, vrijeđajući pri tome Gradonačelnicu ovog Grada i njene suradnike, nazivajući ih prostačkim imenima, samo zbog toga što mu se nije omogućilo predstavljanje knjižice „Gospa Sinjska-prilog razumijevanju“ u Programu „Sinjsko ljeto 2017.“

Jedini i osnovni razlog zbog kojeg predstavljanje ovog uratka nije uvršteno jest to da se po našoj ocjeni i ocjeni većine članova Kulturnog vijeća, navedena knjižica „Gospa Sinjska-prilog razumijevanju“ autora Ante Čarića koncepcijski ne uklapa u Program. Kako Program donosi gradonačelnica osobno, cijenila je da ovakav uradak ne treba biti sastavni dio programa, da uoči Svetkovine Velike Gospe jedna ovakva polemika nije potrebna, a ako autor želi polemizirati s vjernicima, nevjernicima, crkvom i ne znam već s kim na temu Gospina ukazanja, odnosno ne ukazanja kako on tvrdi, neka to slobodno uradi u osobnoj režiji, putem performansa ili na neki drugi način, ali bez potpore Grada SInja.

U pamfletu autora Ante Čarića, koji je Ferata objavila, jedino je istina da sam mu u telefonskom razgovoru rekao da Program neće biti uvršten, o čemu će biti pismeno izvješten, te da je pogreškom bio objavljen stari radni materijal u kojem je taj projekt bio naveden, ali samo kao moguća opcija, koja je odmah povučena.

Odricanje prava Gradonačelnici kao legalno izabranoj gradskoj instituciji, da slobodno donosi odluke za koje je dobila mandat, u ovom slučaju je, najblaže rečeno, potpuno promašeno, nekorektno i bezobrazno, te baca pravo svjetlo na karakter osobe koja se na ovakav sadistički način obračunava s neistomišljenicima.

Nebulozne insinuacije poput inkvizicije i spaljivanja knjiga, potpuno su proizvoljne i zdravom razumu neprihvatljive, kao i brojne uvrede izrečene preko društvenih mreža na račun gradonačelnice i mene osobno.

O mentalnom sklopu osobe koja me zbog navedenog vrijeđa na osobnoj razini, pa se nakon toga ispričava, a onda na nekakav svoj perverzan način ponovno nalazi svoje unutarnje zadovoljstvo u činjenici da je bezrazložno vrijeđao ljude koji su samo radili svoj posao, ne želim više trošiti riječi. Ako ima takav odnos i stav prema programima u kojima će, kako se hvali, nastupiti, a kojima se izruguje i smije, zašto onda uopće u njima nastupa? Ili se tu možda radi o jednoj drugoj vrsti ponašanja, koja ima i svoju definiciju u modernoj psihologiji i psihijatriji?

Željko Sesardić, prof

Facebook