svabo

Sinj: Prihvaćen Program ‘Dana Alke i Velike Gospe’

Autor/ica
Objavljeno: 20 lipnja, 2019

Sinjski gradski vijećnici sinoć su odradili nastavak 22. sjednice Gradskoga vijeća, čiji je prvi dio održan 14. lipnja i koja je bila prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Nastavku sjednice nazočilo je 17 vijećnika (tri su došla nakon prozivke), a ni ovoga puta sjednici nije nazočio niti jedan od četvorice vijećnika NL dr. Jadrijevića, kao ni jedan od dvojice zamjenika gradonačelnice.

Sjednica je počela 5. točkom Dnevnog reda Prijedlog Odluke o raspolaganju dijelom čestice zemljišta 706/1 k.o. Glavice, u vlasništvu Grada Sinja, na kojoj je GUP-om predviđena ugostiteljsko – turistička namjena. Gradonačelnica Kristina Križanac točku je povukla s Dnevnog reda, uz obrazloženje da će Prijedlog ići na doradu te da će se naći na sljedećoj sjednici.

Nakon duže rasprave većinom glasova prihvaćen je Prijedlog Programa ‘Dani Alke i Velike Gospe’  s Troškovnikom. Rasprava se vodila oko toga mogu li se dodatna sredstva za pojedine projekte osigurati iz ukupne stavke, bez da se drugim projektima umanji predviđeni iznos. Nakon stanke vijećnici su se dogovorili kako se neće ići na predlaganje amandmana, kako ‘Dani Alke i Velike Gospe’ ne bi kasnili. Jedini amandman podnio je vijećnik Mosta Miro Bulj, koji je tražio da se udruzi Sinjski ferali dodijeli 8 tisuća kuna za projekt ‘Sinjska priča’. Nakon obrazloženja da projekt uređenja grada nije kulturna djelatnost te da će gradonačelnica Sinjskim feralima dodijeliti sredstva izvan ovoga Programa, pristupilo se glasovanju o amandmanu, kojeg su podržali vijećnici Mosta, dok su ostali bili suzdržani. Za Prijedlog Programa Dana Alke i Velike Gospe glasovali su vijećnici HDZ-a i nezavisni vijećnici Joško Kontić, Ante Šušnjara i Zvonko Maras te Žarko Delić.

Većinom glasova prihvaćena su izviješća o radu DVD-a Sinj i JVP Sinj s financijskim izvješćima za 2018. godinu.

Izvješće o radu Gradske knjižnice s financijskim izvješćem za 2018. godinu prihvaćeno je jednoglasno.

Izvješće o radu udruga u kulturi Grada Sinja s financisjkim izvješćem za 2018. godinu nije prihvaćeno. Za Izvješće je glasovao nezavisni vijećnik Žarko Delić, protiv su bili nezavisni vijećnici Joško Kontić, Ante Šušnjara i Zvonko Maras, a 10 vijećnika HDZ-a i Mosta je bilo suzdržano. Vijećnici su uputili kritike na Izvješće, uglavnom iz razloga što nekoliko udruga nije dostavilo izviješća o radu i financijsko izviješće za 2018. godinu, a dio njih je izvješća dostavilo na neispravnom obrascu.

Duža rasprava vodila se i o Izvješću o radu gradonačelnice za razdoblje srpanj – prosinac 2018. godine. O Izvješću se nije glasovalo, a vijećnici su ga primili na znanje.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh