Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Sinjani u Vojvodini

Autor/ica
Objavljeno: 27 studenoga, 2015

ikavicu_hrvat_zbori_crop

Izaslanstvo Grada Sinja, Kulturno umjetničkog središta i KUD-a Glavice otputovalo je danas (petak, 26. studenog) u Republiku Srbiju u mjesto Stanišić u Vojvodini na manifestaciju ’70. obljetnica Savezne kolonizacije Hrvata iz Hrvatske i BiH u Vojvodinu’.

Izaslanstvo će ovom prilikom položiti vijenac u Vukovaru u čast svim žrtvama Domovinskog rata.

Sinjani će sudjelovati u dvodnevnom programu koji će se odvijati u mjestu Stanišić i u gradu Somboru. Prvu večer će biti organizirani nastupi folklornih pjevačkih skupina (ojkavica, rera, ganga) te program govora dalmatinskih, lički, bosanskih, hercegovačkih, šokačkih i bunjevačkih Hrvata ‘Ikavicu Hrvat zbori’.

Drugi dan programa je predviđen za znanstveno predavanje i okrugli stol o podsjećanju na obljetnicu kolonizacije. Organizatori programa su Hrvatsko kulturno društvo ‘Vladimir Nazor’ iz Stanišića i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini uz potporu gradskih vlasti Sombora.

Inicijativu za ovaj program je pokrenuo programski voditelj KUS-a Vitomir Perić koji je najavio uzvratni susret Hrvata iz Vojvodine sljedeću godinu u Sinju za Dane Alke i Velike Gospe.

kolonizacija

ferata@ferata.hr
0997370409