Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Sinjski bajkeri darivali štićenike Centra ‘Juraj Bonači’

Autor/ica
Objavljeno: 23 prosinca, 2016
bajkeri_juraj_bonaci_7

Sinjski bajkeri danas su na igralištu Centra ‘Juraj Bonači’ štićenicima uručili donacije i prigodne poklone.

Prije nekoliko dana na Šetalištu Alojzija Stepinca sinjski bajkeri proveli su humanitarnu akciju u kojoj su prikupljali sredstva za pomoć sinjskom odjeljenju Centra ‘Juraj Bonači’. Prikupljenim sredstvima kupili su kompjutor sa svom potrebnom opremom, kao i prigodne poklone koje su danas uručili štićenicima Centra.

‘Uspjeli smo skupiti 9 tisuća kuna. Od tog novca smo kupili kompjutor i ostalo je još novca koji ćemo rasporediti onako kako njima bude odgovaralo. Za iduću godinu spremamo istu akciju, vjerojatno u nekom širem obimu’, kazao je Boris Bikić, jedan od organizatora akcije.

Bikić je podsjetio kako je ovo već šesta godina zaredom da sinjski bajkeri u predblagdansko vrijeme pomažu Centar ‘Juraj Bonači’.

‘Mi smo danas ugostili bajkere Cetinske krajine. Za našu djecu jako velik i uzbudljiv događaj. Donijeli su im svima pojedinačne poklone i donirali su, za opremu jednog kabineta, kompjutor s pratećom opremom. Svi se veselimo njihovom dolasku, sam taj izgled bajkera na motoru i zvukovi motora izazovu šušur, veselje. Nakon toga djeca se raduju slikanju na motoru, to je za njih posebno. I naravno, vesele se poklonima’, kazala je Andrea Milošević, diplomirana defektologinja i senzorna pedagoginja u Centru.

Suradnja bajkera i Centra nastavlja se i dalje. U dvorištu Centra postoji napola završen teren za boćanje koji će bajkeri završiti i kupiti sve potrebno za boćanje. Naravno, bajkeri će i dalje biti na raspolaganju i štićenicima i zaposlenicima Centra.

U okviru ‘Adventa u Sinju’ Centar ‘Juraj Bonači’ sudjelovat će na sajmu rukotvorina 6. siječnja na Šetalištu Alojzija Stepinca, na kojem će se izlagati radovi štićenika.

 

ferata@ferata.hr
0997370409