Marino Trans

Sinjski bajkeri oduševili najmlađe Sinjane

Autor/ica
Objavljeno: 17 prosinca, 2016
advent_bajkeri_10

Od početka manifestacije ‘Advent u Sinju’, ovo je bio najzanimljiviji i najplemenitiji događaj sinjske blagdanske svečanosti.

Unatoč hladnom i burnom vremenu, dvjestotinjak najmlađih Sinjana u pratnji roditelja s velikim oduševljenjem sinoć je na Šetalištu Alojzija Stepinca dočekalo 60-ak bajkera obučenih u Djeda Mrazove iz svih moto klubova cetinskog kraja, koji su u prigodi božićno-novogodišnjih blagdana na svojim limenim ljubimcima dopremili pakete sa slatkišima dijeleći ih djeci iz vrtića sa sinjskog područja i onima koji su se zatekli u središtu grada.

Ovaj humanitarni događaj komentirao nam je jedan od motorista i organizatora, Boris Bikić.

‘Ovoga puta, za razliku od proteklih pet godina, akciju smo s dnevnih prebacili u večernje sate kako bi bili dio ove hvale vrijedne manifestacije. Drago nam je vidjeti ovoliko djece unatoč ovoj hladnoći i vidjeli ste, bilo je 500 paketića za djecu, 30-ak torti, puno kolača. Drago nam je da su se i naši sugrađani odazvali ovoj humanitarnoj akciji, a sve što prikupimo donirat ćemo našem centru Juraj Bonaći u Sinju’, kazao je Boris Bikić, koji se zahvalio svojim motoristima, tetama i djeci iz sinjskih vrtića i njihovim roditeljima na vrijednoj akciji koju su organizirali pripremajući torte i ostale slastice, pokazujući još jednom veliko humano srce.

Uistinu, bila je ovo jedna lijepa predblagdanska priča. Gužva je vladala na sve strane. Za najmlađe, stariji su kupovali slatkiše i sokove, a oni su konzumirali kuhano vino i ostale napitke. U nekoliko prigodnih kućica radilo se punom parom i na  trenutak smo uhvatili direktoricu TZ Grada Sinja, Moniku Vrgoč koja je prodavala donirane slastice.

‘Ovo je dosad, što se tiče Adventa u Sinju ove godine, nekako najveselija večer, ali i najplemenitija. Razlog su naši najmlađi, djeca iz vrtića i bajkeri. Prodaja kolača i torti ide izvrsno, Sinjani i ostali koji su došli na ovu feštu kupuju donirane slastice i tako pomažu ovu akciju. Ovo je još jedan dokaz kako se ovakve manifestacije trebaju održavati u našem gradu’, kazala je Monika Vrgoč.

U nastavku advetenske večeri,okupljene na Šetalištu Alojzija Stepinca do ponoćnih sati zabavljali su poznate sinjske glazbene grupe Ljuta Kuća, Pop Art, Display i Sinj Underground .

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh