fruhwald
otvorena vrata

‘Sinjski Festival postao je brand’

Autor/ica
Objavljeno: 7 studenoga, 2013

festival_okrugli_stol

U okviru 4. dana Festivala znanosti Sinj, sinoć je održan okrugli stol na temu ‘Zdravstveni odgoj u hrvatskim školama’.

Na temu zdravstvenog odgoja s jedne strane govorili su Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje i Darko Tot iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, dok su drugu stranu zastupali dr. sc. Vice Batarelo i prof. dr. sc. Gordan Črpić, prorektor za nastavu Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Moderator Okruglog stola bio je novinar Darko Pavičić.

Na kraju rasprave sudionici su ocijenili kako je sinoćnji okrugli stol u Sinju bio najkonstruktivnija i najtolerantnija rasprava na tu temu do sada.

Prije okruglog stola sinoć su održana i dva predavanja. O primjeni robota u modernoj tehnologiji, na temu ‘Ususret novim robotskim paradigmama’ govorio je  Bojan Jerbić, profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Na temu ‘Evolucijsko podrijetlo tumorskih bolesti’ govorio je prof.  Tomislav Domazet Lošo, znanstveni suradnik, Insitut Ruđer Bošković.

‘Sinoć je bilo vrlo interesantno. Festival je izazvao jako puno interesa, ne samo sinjske javnosti nego i hrvatske. Po razini ljudi koji su došli u Sinj, mogu kazati kako je ovaj Festival postao popriličan brand’, kazala je predsjednica organizacijskog odbora Festivala dr. sc. Danica Ramljak.

U okviru posljednjeg dana Festivala danas je održana tribina i kviz za srednjoškolce ‘Kamo nakon srednje škole?’. Voditeljica tribine bila je Marija Mađor Božinović, studentica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu, koja je ujedno i članica Organizacijskog odbora Festivala.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh