mel

Sinjski vijećnici jednoglasni oko dobitnika javnih priznanja Grada

Autor/ica
Objavljeno: 10 kolovoza, 2017

Jednoglasnom odlukom sinjski gradski vijećnici sinoć su donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja Grada Sinja za ovu godinu. Dobitnik Nagrade za životno djelo je fra Eugen Poljak, Osobne nagrade dobili su Hana Breko Kustura, Jozo Vuković i Andrija Hrgović, a Kolektivne nagrade Krnjevalska udruga ‘Didi s Kamešnice’ i Biciklistički klub ‘Vlaji’.

Nagradu za životno djelo fra Eugen Poljak dobit će za sveukupan svećenički, duhovni – karitativni rad u svim životnim situacijama, pružanje nesebične pomoći potrebitima, organizaciju brojnih crkvenih i kulturnih aktivnosti, obogaćivanje duhovnog i društvenog života tijekom službe i aktivnosti na izgradnji crkve za žitelje Čitluka i Jasenskog.

Hana Breko Kustura, doktorica muzikologijske znanosti u zvanju izvanrednog sveučilišnog profesora, dobit će Osobnu nagradu za izniman doprinos u području muzikologije i trajnu povezanost s rodnim Sinjem kroz istraživanje franjevačke glazbene baštine Splitske provincije i istraživanje uloge glazbe u Sinjskoj alki.

Osobnu nagradu dobit će i Andrija Hrgović, alkar i profesionalni instruktor jahanja u KK Zagreb za vrhunske uspjehe u konjičkim sportovima za koje je primio brojne nagrade u zemlji i inozemstvu i tako na najbolji mogući način promovirao Grad Sinj i Cetinski kraj.

Osobnu nagradu dobit će i Jozo Vuković zbog plemenitog i nadasve humanog čina – 101. darivanja krvi te dugogodišnjeg volonterskog rada i nesebičnog davanja samog sebe kako bi pomogao onima kojima je to najpotrebnije.

Kolektivnu nagradu dobit će Krnjevalska udruga ‘Didi s kamešnice’ za izvornost, očuvanje običaja, kulturne baštine, brojne nastupe diljem zemlje i inozemstva, sudjelovanje u mnogim humanitarnim akcijama čime su na najbolji mogući način promovirali Sinjsku kulturnu baštinu i običaje ovog kraja, zbog čega su i uvršteni u nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske pod zaštitom Ministarstva kulture.

Kolektivnu nagradu dobit će i Biciklistički klub Vlaji Sinj za izniman doprinos u promicanju i omasovljavanju biciklističkog sporta u Gradu Sinju, za promoviranje zdravog i sportskog življenja te turističkih potencijala Grada Sinja, posebno putem biciklističkog hodočašća ‘Gospinim putem od Rame do Sinja’.

Javna priznanja Grada Sinja dobitnicima će biti dodijeljena na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Sinja, koja će se održati sutra, 11. kolovoza povodom blagdana Velike Gospe – Dana Grada.

ferata@ferata.hr
0997370409