DANI_ALKE mel PM SOLAR

Štićenici Centra ‘Juraj Bonaći’: Poklon svom Gradu…

Autor/ica
Objavljeno: 7 kolovoza, 2015

 

P1370713

Sinoć je otvorena još jedna izložba u srcu Sinja, a izloženi radovi djelo su štićenika Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonaći.

Vesela atmosfera sinoć na otvaranju izložbe u Brnaškoj 22. Radove mladih kreativaca došli su vidjeti njihovi prijatelji, obitelji, učitelji, poznanici ali i ostali zainteresirani Sinjani. U malom prostoru tražilo se mjesto više, a vrućinu su uzvanici gasili rashlađenim pićima i hranom koja je bila u ponudi.

Štićenici Centra Juraj Bonaći na originalan su način, kako to obično i rade, prikazali alkarske i motive grada Sinja u svojim malim umjetničkim djelima na kojima su radili mjesecima u suradnji s Galerijom Sikirica.

Voditeljica grupe Jasenka Pleadin Raić u kratkom nam je razgovoru rekla kako su tekle pripreme za ovu Izložbu:

‘Izložba je nastala po motivima alkarskog grada Sinja. Neki su radovi rađeni mjesecima, neki i kraće, ali svi su jednako vrijedni. Rad je izazivao puno njihove pozornosti, iskoristili su sve svoje potencijale želeći se predstaviti u najboljem svjetlu. Ovi radovi rađeni su s velikom ljubavlju i željom da žive jednako u zajednici i budu dio šušura koji vlada ovih dana u našem Gradu.’

Zvijezde izložbe bili su talentirani autori radova koji su nam u razgovoru rekli nešto više o izložbi, svojim radovima i iskustvima proteklih mjeseci. Da nisu samo naporno radili nego se i družili ispričala nam je štićenica Marina Milun kojoj će zabava s prijateljima i njihovo međusobno pomaganje zauvijek ostati u sjećanju.

Na samom kraju, štićenik Stipe Maleš poslao je poruku svim čitateljima Ferate:

‘Ova je Izložba prikazana u čast 300 godina Alke i neka bude izvan svih okvira. Ovo je simbol velike tradicije i poklon našem Gradu. Pozivam naše sugrađane da do 14.08. dođu i pogledaju naše radove. A slavlje neka traje do kraja miseca!’

fotogalerija

 

ferata@ferata.hr
0997370409