Trilju, Hrvacama, Vrlici i Otoku 850 tisuća kuna iz MRRFEU

Autor/ica
Objavljeno: 16 svibanj, 2018
trilj

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, danas je s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, potpisala 374 ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna. Kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice osigurana su i sredstva jedinicama lokalne samouprave Cetinske krajine i to Trilju, Vrlici, Hrvacama i Otoku.

Grad Trilj dobio je 200 tisuća kuna za projekt Šetnica uz lijevu obalu rijeke Cetine u Trilju. Saborski zastupnik i gradonačelnik Trilja Ivan Šipić kaže kako je Grad Trilj već dobio suglasnost i pravo građenja od Hrvatskih voda na uređenju obale, a u I. fazi projekta planira se uređenje lijeve strane Cetine, u dužini od 800 metara i širine 4 metra u što će biti uloženo 500 tisuća kuna. Dio sredstava osigurat će Hrvatske vode, a dio Grad Trilj.

‘To je prva od tri faze uređenja lijeve obale rijeke Cetine. Prve dvije faze su uređenje šetnica, ukupne dužine 2 kilometra, a treća faza je uređenje dvije poznate plaže ‘Mali Drinić’ i ‘Veliki Drinić’. Za posljednju fazu smo napravili projektnu dokumentaciju odvojenu od uređenja samih obala i namjeravamo se javiti na natječaj za turističku infrastrukturu, koji bi trebao biti objavljen uskoro. Vjerujem da će bar jedna od ovih plaža proći na tom natječaju’, kazao je Šipić.

Šipić je kazao kako očekuje da će radovi prve faze početi za mjesec dana, a veći dio šetnica uz rijeke Cetinu i Rudu te obje plaže trebale biti uređene u roku od dvije godine. Cilj projekta je, osim uređenja zapuštenog prostora, isti učiniti atraktivnom i turistima primamljivim, što bi u konačnici dovelo do podizanja turističke ponude Grada Trilja na višu razinu.

Općina Hrvace dobila je 300 tisuća kuna za sanaciju i uređenje nerazvrstanih cesta, Grad Vrlika 250 tisuća kuna uređenje javnoprometnih površina, a Općina Otok 100 tisuća kuna za rekonstrukciju i modernizaciju javne rasvjete.

Print Friendly
Facebook
Na vrh