Marino Trans

U Dicmu proslavljen blagdan svetog Jakova

Autor/ica
Objavljeno: 26 srpnja, 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Dicmu je jučer svečanim misnim slavljima proslavljen blagdan svetog Jakova, zaštitnika župe koji se ujedno slavi i kao Dan Općine.

Središnje misno slavlje i procesiju predvodio je biskup bjelovarsko-križevački mnsg. Vjekoslav Huzjak uz koncelebraciju dicmanjskog župnika don Vlade Strikića, sinjskog gvardijana fra Petra Klapeža i ostalih svećenika. Uz više stotina dicmanjana i njihovih gostiju svečanoj euharistiji nazočili su zastupnik u europskom parlamentu Davor Stier, župan Zlatko Ževrnja, čelništvo Dicma na čelu s načelnikom Ivanom Maretićem te druge osobe iz javnog, političkog i društvenog života.

Večernju svetu misu predvodio je župnik Krušvara don Mario Mihanović, nakon koje je u crkvenom dvorištu održana dicmanjska večer folklora na kojoj su uz domaćina KUD Dicmo nastupila kulturna društva iz Dalmatinske zagore.

Danas, na blagdan suzaštitnice svete Ane misno slavlje od 8 sati predvodio je dr. don Emanuel Petrov, a u 10,30 sati središnje misno slavlje predvodit će sinjski gvardijan fra Petar Klapež. Večernju svetu misu uz blagoslov djece služit će košućki župnik don Dario Ćorić. Nakon toga u crkvenom dvorištu organizira se prigodni program za najmlađe. Nastupit će mađioničari sa zanimljivim predstavama, a organizirana je i prigodna tombola.

fotogalerija

Facebook
Na vrh