U Sinju obilježen Dan antifašističke borbe

Autor/ica
Objavljeno: 22 lipnja, 2017
dan_antifasisticke_borbe2017_1

Prigodnim programom u Sinju je danas obilježen Dan antifašističke borbe.

Dan antifašističke borbe državni je blagdan koji se obilježava u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. kad je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred.

U organizaciji Grada Sinja upriličeno je polaganje vijenaca na Spomen kosturnici palim borcima NOB-a u parku Đardin, gdje su vijence položili gradonačelnica Sinja Kristina Križanac i njeni zamjenici Denis Glavan i Zlatko Ugrin, predstavnici sinjskog SDP-a i Udruge antifašističkih boraca i antifašista Sinja i cetinskog kraja. Himnu ‘Lijepa naša’ intonirala je Gradska glazba Sinj.

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća potom je upriličeno na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave, gdje su se predstavnicima Grada Sinja, SDP-a i UABA-e pridružili predstavnici sinjskog HDZ-a i Viteškog alkarskog društva.

‘Antifašisti su udarili temelje Republike Hrvatske, koji su dovedeni do kraja u Domovinskom ratu. Mi smo ponosni na hrvatske partizane kao što smo ponosni na hrvatske branitelje’, kazao je predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Sinja i cetinskog kraja Stipe Samardžić.

dan_antifasisticke_borbe2017_2

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh