Banner CORE HIT RADIO

U Sinju predstavljen ‘Poduzetnički impuls 2014.’

Autor/ica
Objavljeno: 21 ožujka, 2014

poduzetnicki_impuls1

U organizaciji Gospodarske zone Kukuzovac i Poduzetničkog centra Sinj u hotelu Alkar danas je održano predstavljanje ‘Poduzetničkog impulsa 2014. godine’.

Za ovaj program poticanja poduzetništva Ministarstvo poduzetništva i obrta osiguralo je 1,26 milijardi kuna, a namijenjen je malim i srednjim poduzetnicima.

Direktorica Poduzetničkog centra Sinj Ana Barać izvijestila je kako je prezentacija Programa bila uspješna, a nazočilo joj je 60-ak poduzetnika s područja Cetinskog kraja.

‘Posebna pažnja obratila se na mikropoduzetništvo, mjeru A1, pošto smo procijenili da je bilo najviše poduzetnika koji podliježu propisima koji su u toj mjeri. Također su predstavljene i sve ostale mjere, među kojima je i kreditiranje. Najavljeno je kako će kroz mjesec travanj izići mikrokrediti, a koji će biti namjenjeni mladim poduzetnicima. Riječ je o kreditima do 200 tisuća kuna, s vrlo malom kamatom od 0,90%, pola godine počeka i pet godina otplate. Dakle, mladi poduzetnici neće morati imati ništa otvoreno nego će, ukoliko dobiju odobrenje, otvoriti tvrtku.’

Ana Barać ističe kako su poduzetnici aktivno sudjelovali u raspravi te postavljali pitanja na koja im je odgovara predstavljačica ‘Poduzetničkog impulsa’ Nadica Žužak, načelnica Sektora za obrt u Ministarstvu poduzetništva i obrta.

‘ Na licu mjesta poduzetnicima je objašnjeno što bi trebali napraviti i na koji način, kako da poprave nedostatke i na koju mjeru da se prijave, kako bi izbjegli izbacivanje odmah u administrativnoj provjeri’, naglasila je direktorica Poduzetničkog centra Sinj Ana Barać.

poduzetnicki_impuls2

 

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh