tramax

11. Dani komina, pure i bronzina

Autor/ica
Objavljeno: 25 srpnja, 2014

dani_komina1

U organizaciji udruge ‘Pokrenimo Tijaricu’ u Tijarici se sutra, po jedanesti put za redom održavaju Dani komina, pure i bronzina.

Na ovoj jedinstvenoj kulturno-gastronomskoj manifestaciji upriličiti će se pripremanja starih i zaboravljenih jela na kominu i uz njega: kruha ispod peke, uštipaka, raštike, pure, juhe od pivca, spravljanje masla na starinski način, pečenje kukuruznog kruha, tzv. kukuruze i drugih zaboravljenih delicija, koje će i sami posjetitelji moći kušati.

U prigodnom kulturno-umjetničkom programu koji počinje u 18 sati i 30 minuta nastupit će folklorne skupine iz Hrvatske i BiH, koje će izvesti tradicionalne napjeve i plesove, kao što su završno kolo iz opere Ero s onoga svijeta, Linđo, Trusa, rera, ganga, ojkanje. Također će nastupiti i narodni guslari.

Nakon nastupa folklornih skupina, tijaričku noć proparat će zvuci tamburice. ‘Sve je ona meni’ i ‘U proljeće kad procvatu jabuke’ samo su dio pjesama s kojima će posjetitelje razveseliti ponajbolji tamburaški sastav ‘Slavonske lole’.

Predsjednica Udruge ‘Pokrenimo Tijaricu’ Ana Bravić pozvala je sve ljude dobre volje da im se pridruže na fešti.

‘Nadamo se da će bit dosta ljudi. Inače nam uvijek dođe po 3-4 tisuća ljudi. Pozivam sve koji još nisu bili da dođu sutra, ipak je 11 godina jedna lijepa tradicija. Dosta ljudi nam se već javilo putem interneta i osobno da će doći i da se uvijek rado sjećaju naše fešte. Tako da se nadamo lijepom odazivu Tijaričana, njihovih gostiju i turista’, kazala je Ana Bravić.

dani_komina2

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh