mel

Knjeginja Margareta Nelipčić oduševila sinjsku publiku

Autor/ica
Objavljeno: 1 kolovoza, 2021
kneginjamn

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe, u prekrasnom ambijentu utvrde Kamička sinoć je izvedena predstava ‘Kneginja Margareta Nelipčić’.

Riječ je o povijesnoj drami o poznatim knezovima Nelipčićima, koji su krajem 14. i početkom 15. stoljeća u Sinju imali svoje sjedište. Postajući udovicom Margareta preuzima kneštvo, a njena hrabrost i umijeće vladanja primjer su njenoj djeci. Predstavu je sinjskoj publici poklonio Muzej Cetinske krajine povodom 65. godine svog postojanja i otvaranja novog postava.

kneginjamn

‘Presretna sam, i ja i moje kolegice i svi koji su radili u organizaciji. Baš nam je suza potekla, toliko smo radili na ovome i presretna sam zbog toga što je publika ovako dobro reagirala’, kazala je ravnateljica Muzeja Cetinske krajine Darija Domazet.

U glavnoj ulozi, ulozi splitske plemkinje Margarete sjajno se snašla glumica Dubravka Lelas.

‘S obzirom na pljesak publike, mislim da smo napravili jako dobar posao i to mi je jako drago. Kneginja Margareta je, recimo, imala pirovu pobjedu – dobila je na kraju što je htjela, postala je kneginja, ali je izgubila ljubav. Hvala Muzeju Cetinske krajine što mi je dao priliku da igram u jednoj ambijentalnoj predstavi na ovakvoj tvrđavi koja je puna slavne prošlosti’, kazala je Lelas, dodajući kako u Sinju boravi protekla dva tjedna, obišla je cijelu okolicu i otkrila da je Cetinska krajina prekrasan biser koji ima silan potencijal.

Predstava ‘Kneginja Margareta Nelipčić’ pred sinjskom publikom će biti izvedena i večeras od 21 sat i 30 minuta, također na tvrđavi Kamičak.

kneginjamn

ferata@ferata.hr
0997370409