fruhwald

18. izdanje S.A.R.S. festivala: Festivalski šušur vratio se u Sinj!

Autor/ica
Objavljeno: 26 srpnja, 2021
Bluvinil foto Milan Šabić

Premda je gotovo pred sam festival postala upitna realizacija 18. izdanja sinjskog S.A.R.S.-a, organizatori su ipak uložili ogromnu volju i napor da izbjegnu otkazivanje (drugu godinu za redom), a publika je to prepoznala i nagradila njihov trud.
Kako je i najavljeno, na festival se moglo isključivo sukladno svim trenutno važećim epidemiološkim mjerama, pa su posjetitelji bez COVID putovnice bili testirani prije ulaska u zonu festivala. Cijena testiranja bila je simboličnih 10 kuna, a sve je išlo jako brzo i glatko i u prosjeku posjetitelji nisu morali čekati na ulaz dulje od 15-ak minuta.

Novost za posjetitelje bila je i nova lokacija festivala, Gradski hipodrom, koji je zasjao u punom festivalskom šarenilu i u potpunosti oduševio publiku. Nova lokacija pokazala se kao puno bolji izbor od prijašnje, a duboka hladovina te predivan pogled na Kamešnicu doista su dali posebnu draž cjelokupnom ugođaju.

Obje festivalske večeri tradicionalno otvaraju domaće snage u usponu pa je tako u petak čast otvorenja pripala perspektivnom sinjskom bendu Simboli. Potpuno oduševljenje izazvao je nastup petorke iz Bluvinila, a za uzavrelu atmosferu pobrinuli su se majstori dobrog zvuka ‘stare škole’ – Kojoti i Zadruga.
Kojoti foto Milan Šabić
Zadruga foto Milan Šabić

Za dobar uvod u subotnju večer pobrinuli su se zarazno energični Štakori i punkeri iz Buže, a triljsko čudo, fantastično žestoki i brzi Grše, publiku je bacio u potpuni trans.

Buža foto Milan Šabić
Grše foto Milan Šabić
Za kraj, provjereno dobar recept za vrhunsku zabavu donijela je ekipa iz Hladnog piva s neumornim Milom Kekinom na čelu. Vječni hitovi i svima poznati stihovi te izvrsna komunikacija s publikom do kraja su usijali atmosferu i bilo je jasno koliko su svima nedostajali live nastupi.

Hladno pivo foto Milan Šabić

18. S.A.R.S. festival realiziran je kao dio SKUP-ova programa ‘Kultura u zaleđu’ koji se financira iz sredstava podrške Zaklade ‘Kultura nova’ za razvoj produkcije i/ili distribucije umjetničkih radova, djela i projekata. Program je realiziran uz financijsku podršku Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Sinja, Turističke zajednice grada Sinja, Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP-a i sponzora.

S A R S festival foto Milan Šabić

Fotografije: Milan Šabić

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh