20 prijedloga za javna priznanja Grada Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 17 srpnja, 2014
sinj_fot_fr

Foto: Filip Ratković

Za ovogodišnju dodjelu javnih priznanja Grada Sinja podneseno je ukupno 20 inicijativa – devet za dodjelu osobe nagrade, osam za dodjelu kolektivne nagrade, dvije za dodjelu nagrade za životno djelo i jedna za proglašenje počasnim građaninom Grada Sinja.

Udruga za očuvanje baštine Cetinske krajine predložila je da se počasnim građaninom Grada Sinja, proglasi Branko Šegović. Ovo priznanje dodjeljuje se građanima Republike Hrvatske i drugih država, koji su se istakli naročitim zaslugama za Grad Sinj.

Za nagradu za životno djelo, koja se dodjeljuje osobama koje su svojim dugogodišnjim radom ili određenim dijelom dali izuzetan doprinos na području gospodarskog ili društvenog života od posebnog značaja za Grad Sinj, stigla su dva prijedloga:

–   Pok. Dinko Ajduković Dinjac (predlagatelj: Nezavisna lista Mira Bulja)

–   Andrija Filipović Grčić (predlagatej: Viteško alkarsko društvo Sinj)

Za osobnu nagradu koja se dodjeljuje fizičkim osobama za njihov doprinos na jednom ili više područja gospodarskog ili društvenog života, u pravilu u prethodnoj godini, stiglo je najviše prijedloga, ukupno devet:

–   Ljiljana Borozan (predlagatelj: Ženski rukometni klub ‘Sinj’)

–   Tomislav Domazet – Lošo (predlagatelj: SDP – Sinj)

–   Neven Filipović Grčić (predlagatelj: Matica Hrvatska Sinj)

–   Filip Ratković (predlagatelji: Udruga djece poginulih i smrtno stradalih branitelja Domovinskog rata Cetinske krajine; Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine; Civilne udruge Grada Sinja)

–   Petar Perajica (Grupa građana Grada Sinja)

–   Ivan Šentija (Sinjski kulturni urbani pokret – S.K.U.P.)

–   Natan Zlodre (SDP – Sinj)

–   Josip Žižić (Boksački klub ‘Sinj’)

–   Stanko Župić (Nezavisna lista Mira Bulja)

Za kolektivnu nagradu koja se dodjeljuje poduzećima, ustanovama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za njihov doprinos na jednom ili više područja gospodarskog ili društvenog života, u pravilu u prethodnoj godini, stiglo je ukupno osam prijedloga:

–   Biciklistička udruga ‘Vlaji’ (predlagatelj: Nezavisna lista Mira Bulja)

–   Didi s Kamešnice (predlagatelj: Mjesni odbor Gljev)

–   Košarkaški klub ‘Alkar’ (predlagatelj: SDP – Sinj)

–   Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoz Sinj (predlagatelj: Grupa građana Cetinske krajine)

–   Nogometni klub ‘Tekstilac’ (predlagatelj: Milivoj Sladović)

–   Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja) (predlagatelj: SDP – Sinj)

–   Udruga umirovljenika (predlagatelj: Nezavisna lista dr. Stipislava Jadrijevića)

–   Udruga veterana 126. brigade Hrvatske vojske (predlagatelji: Udruga djece poginulih i smrtno stradalih branitelja Domovinskog rata Cetinske krajine; Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine)

O ovim prijedlozima najprije će raspravljati Odbor za javna priznanja, dok će konačnu odluku o ovogodišnjim laureatima donijeti Gradsko vijeće.

Još uvijek postoji mogućnost prispijeća dodatnih prijedloga koji su na vrijeme poslani poštom, a još nisu stigli nadležnim gradskim službama.

Nagrade ovogodišnjim dobitnicima javnih priznanja bit će uručene sredinom kolovoza, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Sinja.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh