mel

Program 18. Nacionalnog sajma pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda Sinj 2023.

Autor/ica
Objavljeno: 22 ožujka, 2023
sajam prsuta

PROGRAM
18. NACIONALNOG SAJMA PRŠUTA I TRAJNIH SUHOMESNATIH PROIZVODA
31.03.-01.04.2023. – SINJ 2023.

1.dan- 31.03.2023. PETAK

08:30 Panel radionica – Senzorska analitika- stručno ocjenjivanje

09:00 DOLAZAK IZLAGAČA / Izložba pršuta i suhomesnatih proizvoda/ Prezentacija sira, Prezentacija autohtonih prehrambenih proizvoda i dalmatinskih vina

  1. 09:30 SAJAM OTVOREN ZA POSJETITELJE

  2. 11:00 Kulturno-umjetnički program Sajma

  3. 11:30 SVEČANO OTVARANJE SAJMA PRŠUTA

  4. 12:30 Obilazak izlagača, izjave za medije i degustacije

U sklopu Sajma planiraju se organizirani okrugli stolovi, predavanja i predstavljanja s temama od važnosti za razvoj ruralnog prostora grada Sinja i zaleđa Splitsko-dalmatinske županije :

Promocija turističkih sadržaja grada Sinja i Cetinskog kraja – promotivni video TZ grada Sinja – Grad Sinj i Cetinska krajina, Izložba fotografija polaznika radionice „Svijet u bojama, Sinj 2022“, Kulinarska radionica – Izrada sinjskih specijaliteta

Promocija projektnih aktivnosti – „Dinara – back to LIFE“ – LAG Cetinska krajina

13:00 Okrugli stol – Novosti iz Programa ruralnog razvoja 2023. – 2027., mogućnosti financiranja i promocije prehrambenih proizvoda, predstavljanje Strateškog plana ZPP – Ministarstvo poljoprivrede

14:15 Projekt START UP Nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja – Policy Hack događanje i promocija projektnih aktivnosti

Prezentacija tradicijskih proizvoda

Promocija proizvoda s oznakom „Hrvatski otočni proizvod“

– Kulturni i zabavni program za posjetitelje i izlagače

IZLAGAČKI PROGRAM / EDUKATIVNI PROGRAM I ZABAVNI PROGRAM

2.dan – 01.04.2023. SUBOTA

09:00 SAJAM OTVOREN ZA POSJETITELJE

10:00 Radionica – trening za mlade iz područja poljoprivrede, turizma i poduzetništva

  • Programi za mlade – prijenos znanja i vještina – novosti u 2023.
  • MINDLAB susret – Projekt START UP Nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja

12:30 DEGUSTACIJA I PROMOCIJA PROIZVODA

KULTURNO UMJETNIČKI PROGRAM

  • Gastronomija (tradicionalni proizvodi – U Zemane) – promocija gastronomije grada Sinja i Cetinskog kraja

– Senzorska analitika: Značaj ocjenjivanja kvalitete pršuta

14:00 Proglašenje rezultata natjecanja i proglašenje pobjednika

16:00 Svečano zatvaranje Sajma pršuta

ferata@ferata.hr
0997370409