extrametal

23. Večer Sinjskih mažoretkinja

Autor/ica
Objavljeno: 3 kolovoza, 2020
MAŽORETKINJE

Izvor: Sinjske mažoretkinje

Sinjske mažoretkinje pod pokroviteljstvom Grada Sinja sinoć su na Košarkaškom igralištu sukladno epidemiološkim mjerama održale svoju tradicionalnu 23. po redu Večer Sinjskih mažoretkinja, koja  se po prvi put odvila bez gostiju iz drugih mažoret timova, zbog epidemiološke situacije.

Nastupale su sve dobne skupine Sinjskih mažoretkinja od najmlađih mini mažoretkinja do najstarijih seniorka.

MAŽORETKINJE

Program su otvorile seniorke s koreografijom ‘ Splitske kale’ poznatom koračnicom Josipa Kuletina u izvedbi Gradske glazbe Sinj, a koju su Sinjske mažoretkinje posvetile osobama koje su nas nažalost ove godine napustile, a obilježile su rad Sinjskih mažoretkinja: Mati Davoru Paviću sinjskom glazbaru i velikom prijatelju Sinjskih mažoretkinja koje je iznimno volio ovaj marš i često bi na nastupima znao reći ‘Sviraj Kale’, zatim Boženi Martinčević modnoj kreatorici koja je kreirala tri službene odore Sinjskih mažoretkinja i tako stvorila prepoznatljivi brend Sinjskih mažoretkinja- Alkarica, a ‘Splitske kale’ su ujedno i prva koreografija Sinjskih mažoretkinja iz daleke 1997. godine, te velikom čovjeku i  legendarnom kapetanu i treneru ‘KK Alkar’   Mladenu Paviću Kembu koji je bio veliki prijatelj i dobročinitelj Sinjskih mažoretkinja. Još jednom veliko Vam hvala za sve i počivali u miru Božjem.

MAŽORETKINJE

Na nastupu su bili i predstavnici grada Sinja, gradonačelnica grada Sinja gospođa Kristina Križanac i gospodin Željko Sesardić, kojima se ovim putem zahvaljujemo na podršci.

Nakon izvedbe koreografije +’Sinj u srcu’ posebno su nagađane seniorke maturantice Balajić Sara, Grgić Petra, Filipović-Grčić Ivana, Krolo Ivana i Prolić Dina, te pripadnice ‘Kluba 20’ Bulj Jelena, Buljan Helena i Runje Dora, a na kraju programa svim mažoretkinjama dodijeljene su diplome za uspješno završenu  plesnu sezonu 2019/2020.

‘Ovim putem zahvaljujem se svim našim mažoretkinjama na izvrsno odrađenom programu, kao i svim roditeljima koji su i ovim teškim vremenima svoje mažoretkinje redovito dovodili na treninge i što su tako omogućili da zajedništvo i pozitivni duh Sinjskih mažoretkinja opstane i u ovim teškim vremenima. Veliko hvala i mojim kolegicama  Tei Pavić, Ani Buljan i Heleni Buljan na predanom zajedničkom radu s našim mažoretkinja kroz cijelu sezonu. Na kraju svima želimo ugodne ljetne praznike i nadamo se da se vidimo na početku nove školske godine’.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh