BANNER FERATA

6. Festival marijansko – duhovne pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’

Autor/ica
Objavljeno: 31 srpnja, 2014

klape_gospi

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske sutra će se održati 6. Festival marijansko – duhovne klapske pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’.

Podsjetimo, Festival je prije 6 godina pokrenuo Organizacijski odbor za obilježavanje 300. obljetnice čudesne obrane Sinja 1715. godine. Na ovogodišnjem Festivalu nastupit će klape ‘Amfora’ i ‘Oštro’ iz Dubrovnika, ‘Ćuvite’ sa Šolte, ‘Luna’ i ‘Munita’ iz Zadra, ‘Skradinke’ iz Skradina, ‘Neverin’, ‘Podvorje’ i ‘Štorija’ iz Kaštela, ‘Mriža’ i ‘Versi’ iz Splita te ‘Praska’ iz Podstrane.

Gostujući danas u programu Hit radija, maestro Mojmir Čačija je kazao kako i ove godine očekuje dobru posjećenost.

‘Pozivam sve ljubitelje a capella klapske pjesme da dođu sutra u 21 sat u crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske, gdje se izvode i natječu ponajljepše marijanske pjesme. Dakle, to su izvorne pjesme u obradi za klape. Ulaznice se ne plaćaju, ali one posotje, zbog glasačkih listića koji se nalaze na njima. Dakle, ljubitelji klapske pjesme mogu na porti samostana preuzeti ulaznice i prilikom glasovanja zaokružiti svog favorita. Ove godine će se natjecati 11 klapa, a jedna će gostovati u pauzi’, naglasio je maetro Čačija te dodao kako će se od sutra u prodaji naći i CD sa svim pjesmama ovogodišnjeg Festivala.

Iako novijeg datuma, festival ‘Klape Gospi Sinjskoj’ prepoznat je u glazbenom svijetu. Albumi s Festivala 2009. i 2010. u izdanju Croatia Recordsa nominirani su za nagradu Porin 2010., 2011. i 2013. u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe, dok je album s Festivala 2011. nominiran i u kategoriji najboljeg albuma, a 2012. u kategoriji klapske glazbe.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh