mel

Didovina sutra u Vojniću

Autor/ica
Objavljeno: 7 listopada, 2014

didovina_vojnic07

U srijedu, 8. listopada u 13 sati u programu Hit radija na rasporedu je najnovije izdanje emisije ‘Didovina’, koja ovoga puta slušateljima donosi priče o zanimljivim ljudima, običajima i tradiciji triljskog naselja Vojnić.

Ovo naselje posjetili smo u prigodi svečanosti Gospe od Ružarija, kada je obilježen dan mjesta i župe.

O običajima Rožarice i vojnićkoj župi govorit će župnik župe Vojnić-Gardun don Zdravko Vučak. O samom selu nekada i sada kazivat će predsjednik MO Vojnić Marko Bajić.

Mještani ovog naselja uvijek su se bavili poljoprivredom, osobitio vinogradarstvom, jer je grožđe uvijek dobro uspijevalo. O poljoprivredi na Vojniću nekad i sada kazivat će jedan od vodećih poljoprivrednika na ovom području Tonko Kundid.

Zanimljivih ljudi različitih zanimanja ima u svakom mjestu, pa tako i na Vojniću. Jedan od takvih je i Lovre Bajić. Ovaj poznati Vojnićanac govorit će o svom poslu remete, reri, balotama, potezanju konopa, sudjelovanju u Domovinskom ratu kao pripadnik 4. GBR i ostalim zanimljivostima.

Već dvadestak godina za blagdan Rožarice Ana Jurko bude uz nekoliko djevojčica koje obuče u narodne nošnje, koje je sama izradila. Ovoga puta bila je sa svojim unučicama i govorit će o toj temi.

Biti na Vojniću, razgovarati o ljudima i njihovim životnim pričama, a ne posjetiti poznatu ‘narodnu likaricu’ Lucu Vudrag, to bi bio veliki propust. S gospođom Lucom razgovarali smo o njenom pomaganju ljudima, o poznatima koji su pohodili njenu improviziranu ambulantu.

Svoje prijedloge o tome koje mjesto Cetinskog kraja bi trebali posjetiti naši reporteri i s kojim ljudima tom prilikom razgovarati za ‘Didovinu’, možete slati na e-mail: hitradio@hitradio.hr.

ferata@ferata.hr
0997370409