Predstavljena zbirka poezije ‘Tišinom do oblaka’

Autor/ica
Objavljeno: 31 prosinca, 2015
promocija_meri_kustre10

Foto: Nikola Belančić

U prepunom potkrovlju Galerije Sikirica sinoć je predstavljena zbirka pjesama sinjske učiteljice Meri Kuštre ‘Tišinom do oblaka’.

Na samom početku, moderatorica promocije Božena Romac istaknula je kako je ovo poetski prvijenac Meri Kuštre, koja je godina brižno pisala i čuvala svoje pjesme od javnosti, a danas je odlučila svoj rad i emociju podijeliti s čitateljima.

Zbirka poezije ‘Tišinom do oblaka’ sadrži 39 pjesama i isto toliko fotografija sinjskog fotografa Nikole Belančića. Brojnim posjetiteljima knjigu je predstavila profesorica hrvatskog jezika i književnosti Vesna Samardžić, a potom su stihove Meri Kuštre čitale Snježanka Jadrijević, Marinela Žuro Jenjić, Žana Majić, Nevenka Jenjić, Gabrijel Antonio Mažurin, Božena Romac i Marija Maroš. Na samom kraju, publici se obratila i sama autorica koja je zahvalila svojoj obitelji, dragim ljudima koji su joj pomogli u izdavanju zbirke, a posebno brojnoj publici koja je svojim dolaskom uveličala ovu književnu večer.

U glazbenom dijelu programa nastupila je Jagoda Grubišić Čabo.

Zbirka ‘Tišinom do oblaka’ u sebi nosi i humanitarnu notu. Naime, autorica Meri Kuštre odlučila je sav prihod od prodaje darovati Udruzi ‘Sindrom Down 21’ iz Splita, čiji su predstavnici također nazočili sinoćnjoj promociji.

fotogalerija (Nikola Belančić)

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh