mel

Smoljo: Rješenje Putnikovih problema na vidiku

Autor/ica
Objavljeno: 18 siječnja, 2021
putnik

Prije nekoliko dana saborski zastupnik Mosta Miro Bulj u priopćenju za javnost pozvao je nadležne da omoguće priključak vode OPG-u Putnik u Brnazama.

U svom priopćenju Bulj je između ostalog istaknuo kako je sramotan odnos prema najvećem proizvođaču mlijeka u Dalmaciji OPG-u Putnik koji farmu s više od 50 muznih krava ne može priključiti na vodovodnu mrežu, kako je kazao, zbog aljkavosti Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine. Za pojašnjenje cijele priče zamolili smo vlasnika OPG Putnik Ivana Putnika i direktora Vodovoda Mila Smolju.

Ivan Putnik ističe kako je prije nekoliko godina predao zahtjev i od VIOCK-a dobio odobrenje i obećanje kako će dobiti priključak. Pojašnjava kako je zahtjev predao i pretprošle godine, kada se raspoređivao novac za naknade za vode, no tada nisu dobili novac jer se većina novca usmjerila za spajanje Veteranskog centra na vodovodnu mrežu.

‘Novcem je prije raspolagalo Gradsko vijeće, a od 1. siječnja prošle godine raspolaže Vodovod. Molio sam ih da se sastanu pa nek novac ide tamo gdje je prioritet, a to sve danas će- sutra će pa nikako. Stoput sam otišao kod gradonačelnice i direktora Smolje, zadnji put prije Božića. Gospođa gradonačelnica je rekla da je to riješeno, da im je dala nalog, a gospodin Smoljo mi kaže Putniče sve ti je po starome. Ja to više trpit ne mogu jer mi je to neophodno. Ne mogu napraviti obični priključak vode jer je industrijski objekt, moram imati fi 110 s hidrantom’, pojašnjava Putnik.

Putnik ističe kako mu u listopadu izlazi dozvola za građenje i mora imati hidrant na objektu da bi dobio uporabnu dozvolu. Dodaje kako je iz EU fondova dobio oko 2 milijuna kuna i kupio opremu koja se mora prati samo kloriranom vodom iz vodovoda, nikako vodom iz bušotina iz kojih sada napaja stoku. Europa je, kaže, rigorozna i ne bi želio vraćati novac.

‘Pošto po zakonu Republike Hrvatske moram imati struju na objektu te do objekta doveden asfalt i vodu, ukoliko mi se kroz mjesec dana nešto ne dovede ići ću na prosvjed. Istjerat ću svih 80 grla stoke na D1 cestu, nema mi druge. Pa nek muze ministarstvo, meni je svejedno. Jednostavno, stoka će ići na D1, meni nije daleko 500 metara’, kaže najveći proizvođač mlijeka u Dalmaciji Ivan Putnik.

Direktor Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine Milan Smoljo tvrdi kako je Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o. prepoznao problem priključka na vodovodnu mrežu farme krava g. Putnika te se pristupilo rješavanju predmetnog problema.

‘U prilog tome govore slijedeće činjenice. Na 45. sjednici Skupštine Društva Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine d.o.o. koja je održana 07. kolovoza 2020. godine donesena je Odluka o dopuni Plana gradnje i održavanja komunalnih vodnih građevina. Navedenom Odlukom u Plan gradnje i održavanja komunalnih vodnih građevina uvrštena je između ostalog i vodovodna linija za farmu krava g. Putnika te je za istu pokrenut postupak izrade projektne dokumentacije nakon čega bi se po ishođenju građevinske dozvole, krenulo u izgradnju iste’, stoji u odgovoru direktora Smolje.

ferata@ferata.hr
0997370409