mel

Hrvacama bod, kiks OSK-a, Glavice po starom, Tekstilac stopostotan

Autor/ica
Objavljeno: 22 rujna, 2013

lopta

Nogometna subota, izuzev sraza Junaka i Primorca, ponudila je još tri dvoboja za klubove iz cetinskog kraja, a jedini koji su imali potpuni razlog za zadovoljstvo bili su nogometaši županijskog ligaša Tekstilca.

Nogometaši Hrvaca u šestom su kolu gostovali u Dubrovniku odakle su kući donijeli bod s kojim su i dalje ostali u gornjem dijelu ljestvice. Susret dviju momčadi koje se baš i ne mogu pohvaliti napadačkim učinom tako je (očekivano) završen bez golova, no treba naglasiti da je prigoda za gol bilo je s obje strane.

Ono što za sada najviše muči Hrvatačane jest vrlo loša golgeterska forma i činjenica da su uz Primorac i GOŠK, s ukupno četiri gola, najlošija momčad u prvenstvu što se tog segmenta igre tiče. S druge strane, za utjehu im ostaje podatak da su obrambeno uz bok vodećem Mosoru s tek dva primljena zgoditka.

Neugodno iznenađenje svojim su navijačima servirali nogometaši OSK-a koji su na Golim brdima poraženi od Vinjana s 3:1. Ovim rezultatom prekinuta je i serija od 17 utakmica bez poraza OSK-a na svom stadionu, a vrijedi notirati i kako je ovo gostima iz Imotske krajine tek druga pobjeda u Otoku u posljednjih 20 godina, kako donosi službena klupska stranica.

Već u osmoj minuti gosti su iz najstrože kazne došli do vodstva, što je bio okidač i domaćima da se trgnu. OSK je u nastavku utakmice nizao napade, ali i promašaje, da bi do izjednačenja ipak stigao u 74. minuti kada je spretan strijelac bio Banić-Škojo. Domaći su do kraja sve karte bacili u napad, što vrlo dobri gosti nisu propustili kazniti pa su u posljednjim minutama čak dva puta uspjeli zatresti mrežu za konačnih 1:3.

Noćna mora Glavičana nastavljena je u Dugom Ratu kod Orkana koji je u njihovu mrežu pospremio četiri gola i tako ih zakucao na samo dno ljestvice. Prvenstvo tako tek što je počelo, a problema za Crvene i nekoliko previše.

Problema i dalje nema za Tekstilac koji je u Srinjinama nastavio svoj stopostotan niz koji sada broji tri pobjede i koji ih drži na vrhu ljestvice. Sinjska momčad protiv Poljičanina je do pobjede stigla s minimalnih 1:0, a za velika tri boda pogodio je Radić.

Rezultati:

Treća HNL, 6. kolo:
GOŠK – Hrvace 0:0

Prva županijska liga, 3. kolo:
OSK – Vinjani 1:3

Orkan – Glavice 4:0

Druga županijska liga, 3. kolo:
Poljičanin – Tekstilac 0:1

ferata@ferata.hr
0997370409