banner stozer cz sinj

GD CK Sinj premašilo polugodišnji plan

Autor/ica
Objavljeno: 19 lipnja, 2013
darivanje_krvi_ilustr

Foto: Ilustracija

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Zavičajna udruga Sukanac iz Graba u petak, 21. lipnja organiziraju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u prostorijama škole u Grabu, od 9 do 13 sati, a organizirana je povodom blagdana Svetoga Ivana, zaštitnika Župe Grab. Osim dragovoljnih davatelja krvi s područja Graba pristupit će joj i članovi Kluba dragovoljnih davatelja krvi iz Otoka.

Ovo je šesta po redu akcija darivanja krvi u Grabu. Prva je organizirana prije 4 godine na inicijativu članova udruge Sukanac, koji sudjeluju i na akcijama u Trilju, Tijarici i Otoku. Prve tri godine akcija se održavala u lipnju povodom blagdana Svetoga Ivana, a prošle godine su održane dvije, u lipnju i prosincu. U programu i planu rada sinjskog Crvenog križa i udruge Sukanac i ove godine planirane su dvije akcije u Grabu, 21. lipnja i 27. prosinca.

Do sada je u organizaciji sinjskog Crvenog križa održano 15 od planirane 32 ovogodišnje akcije darivanja krvi. Predsjednik Društva Ante Omrčen ističe kako je već premašen polugodišnji plan za 150 prikupljenih doza, pa se očekuje kako će do kraja godine davatelji krvi s područja Sinja, Trilja, Hrvaca, Otoka i Dicma prikupiti više od 1.351 doze koliko ih je prikupljeno prošle godine.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh