banner stozer cz sinj

Albina Grčić: Vjerujem u prolazak u polufinale ‘The Voicea’

Autor/ica
Objavljeno: 8 veljače, 2020
albina grcic

Rijetke su kulturne, zabavne i gastronomske manifestacije ili događaji na području Hrvatske, a da u završnicama nije netko životom ili podrijetlom iz cetinskog kraja. Takav je slučaj i s ovogodišnjim glazbenim spektaklom HRT-a ‘The Voice Hrvatska’.

Dojmljivim nastupima u dvoboju šesnaestero natjecatelja – po četvero u svakom timu, izborilo je mjesto u četvrtfinalu ‘The Voicea’. Večeras u prvoj emisiji uživo pokušat će svojim nastupima osvojiti i gledatelje i svojeg mentora. Počinje završna faza natjecanja u kojoj gledatelji svojim pozivima odlučuju tko će biti ‘The Voice Hrvatska’. Među njima je i 20-godišnja Albina Grčić, studentica engleskog jezika i književnosti te povijesti na Filozofskom fakultetu u rodnom Splitu.

Albina s ponosom ističe iako se rodila i živi u Splitu, ali i po ocu i majci potječe s područja Cetinske krajine.

‘Naravno da mi je uvijek drago kazati kako sam po ocu iz Dicma, a po majci s Tijarice, odnosno iz zaseoka Pavić. Često dolazim u rodni kraj svojih roditelja, čim imam malo slobodna vremena, odnosno pauze od obveza za studiranje i drugih aktivnosti’, kazala je mlada Albina Grčić.

Zahvaljujući roditeljima i svojoj baki s kojom živi, Albina je od malena zavoljela glazbu. Otkrila nam je kako je glazbene gene povukla na oca koji je nekada s braćom pjevao u klapi ‘Decima’ iz Dicma.

Šest je godina u glazbenoj školi svirala klavir, a kao osmogodišnjakinja pridružila se ‘Music Talentsu’ – glazbeno-edukativnom projektu za djecu, mlade i odrasle. Na taj je način zavoljela scenu, a ta ljubav ju nikad nije napustila.

Albinino odrastanje na glazbenoj sceni od početka je bilo zapaženo. Kao šesnaestogodišnjakinju proglasili su je tinejdžerskom zvijezdom, a otad često nastupa na svim društvenim događajima u Splitu. Obožava višeglasja i pjevanje na španjolskom, a iznimno se veseli druženjima i glazbenim suradnjama u ‘The Voiceu’.

‘Za svaku mladu osobu poseban je i predivan osjećaj biti na tako velikoj sceni. Zadovoljna sam svojim dosadašnjim nastupima i vjerujem kako ću uspjeti ostvariti prolaz u polufinale. Do sada sam bila u Vanninom timu, a večeras sam dio Massimovog tima. Pored mene tu su još Adriana Vidović, Petra Roško i Maria Florencia Celani. Pjevat ću Gibonijevu pjesmu Nisi više moja bol’, kazala je Albina.

Nakon nastupa svih natjecatelja iz istog tima, o tome tko ide u polufinale odlučit će glasovi gledatelja putem telefonskih poziva i sms poruka. Od preostalih troje mentor će moći spasiti samo jedno.

‘Telefonski broj za svakog izvođača, pa tako i za mene, znat će se večeras tijekom emisije, nastupit ću sedma po redu. Ovim putem pozivam sve žitelje cetinskog kraja, moje iz Dicma i Tijarice, slušatelje Hit radija i čitatelje Ferate da mi svojim glasovima daju podršku’, kazala je Albina Grčić, sudionica večerašnjeg četvrtfinala glazbene emisije ‘The Voice Hrvatska’.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh