svabo

Alen Filipović Grčić pobjednik 298. Bare!

Autor/ica
Objavljeno: 2 kolovoza, 2013
alen_fg

Foto: Ana Kontić

Pobjednik 298. Bare je alkar Alen Filipović Grčić, koji je u tri trke imao ukupno 8 punata!

Nadmetanjem za Baru na Alkarskom trkalištu u Sinju danas su započele 298. alkarske svečanosti. Za pobjednika Bare nadmetalo se 17 alkara kopljanika. U tri trke, najveći broj punata skupio je prošlogodišnji slavodobitnik Alke, alkar Alen Filipović Grčić – ukupno 8 punata.

Tridesetsedmogodišnjem Alenu Filipoviću Grčiću, koji potječe iz stare sinjske alkarske obitelji, ovo je prva pobjeda na Bari. Uz današnju Baru i prošlogodišnju Alku ima još jedan alkarski trofej – Čoju koju je osvojio 2009. godine.

Bio je aktivan član konjaničkog kluba ‘Alkar’ za koji se natjecao u preponskom i galopskom jahanju. Debitirao je kao alkar u pratnji barjaka 2002. godine. Konj na kojem je jahao njegov je vlastiti konj Vili.

Pobjedniku Bare alkarski vojvoda mr. Ante Vučić na koplje je privezao 2 metra zelenog sukna,  koje simbolizira pravo alkara na košnju u sinjskom polju na nekadašnjoj livadi zvana alkarica. Pobjedniku je pripala  i brončana plaketa Alke, te 20 tisuća kuna kojim daruje Viteško alkarsko društvo. Alkarskom momku pobjednika Bare također je pripala brončana plaketa alke.

Sutra od 17 sati i 30 minuta na Alkarskom trkalištu održat će se nadmetanje za 298. Čoju.

fotogalerija
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh