semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Alka casting kup na Cetini

Autor/ica
Objavljeno: 19 kolovoza, 2013
casting_alka2

Izvor: ŠRD Cetina Sinj

Uz dvadesetak domaćih i desetak stranih natjecatelja završeno je ribarsko natjecanje na Rudi.

U slobodnom dijelu ribarskog nadmetanja u prvom natjecateljskom krugu najbolji je bio veteran Boško Klarić. On je zakačio desetke pastrva i u oštroj konkurenciji bio za ‘mamac’ bolji od Joška Šuće iz Glavica. Ova dva vrsna majstora pokazala su sve svoje umijeće i opravdala epitete športskih ribiča koji prednjače u ‘fly fishing’ ribolovu u Hrvatskoj. Boško je, ne zaboravimo, bio i svjetski prvak u izradi prirodne mušice, a Joško je ove godine najbolji športski ribič u državi u kategoriji fly fishinga.Treće mjesto u ovom natjecanju osvojio je mladi Toni Krolo iz Trilja koji se sve više nameće kao vrsni športski ribič.

Zanimljivost ovog natjecanja i druženja ribiča je bilo nadmetanje drugog kruga u ‘casting’ ribolovu. Za ovu prigodu cilj je bila alka, kao simbol Cetinjana, koja se gađala olovnom kuglicom na desetak metara plivajući u vodi.U spretnosti ribolova ‘na suhom’ su se okušali i natjecatelji i gosti. Ovdje je svoje umijeće dokazao Joško Šuća pogotkom u ‘sridu’ i s tri punta nadmašio konkurente, Antu Bazu i Tonija Krolu.

Naj ulov, pastrvu od 46 cm ulovio je jedan od najmlađih natjecatelja Josip Žurio uz Košuta čime je zaslužio poklon organizatora ŠRD Cetina Sinj.

Najboljima su uručeni pehari, medalje i priznanja. I ovom prigodom dokazao se potencijal rijeke Rude, prelijepog okruženja, dobrih ljudi – domaćina željnih da u suradnji sa sinjskim ribičima urede  ovo izvorišno mjesto kao raj za ribiče, ljubitelje prirode i mjesto poželjno za turiste.

fotogalerija (Filip Ratković)

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh