BANNER FERATA

Alka dobila svoje vino!

Autor/ica
Objavljeno: 30 srpnja, 2014

alkarsko_vino

Za vrijeme ovogodišnjih 299. alkarskih svečanosti u Sinju će se promovirati Alkarsko vino. Riječ je o Pošipu Poljoprivredne zadruge ‘Pošip’ iz Čare na Korčuli.

Na prošlogodišnjim alkarskim svečanostima u Sinju je boravio direktor zadruge iz Čare Luka Marelić, a u razgovorima s predstavnicima Viteškog alkarskog društva rodila se ideja da se na tržište lansira Alkarsko vino. U proteklih godinu dana projekt je realiziran, a Alkarsko vino bit će promovirano za vrijeme 299. alkarskih svečanosti.

‘Posebno mi je zadovoljstvo što je u vinariji naše PZ ‘Pošip’ proizveden Pošip koji je postao Alkarsko vino. Riječ je o vrhunskom i kvalitetnom Alkarskom vinu. Posebno smo zadovoljni jer je Sinjska alka jedna od najstarijih viteških igara na svijetu, koja je dobila priznanje za promicanje kulturnih vrijednosti od najrelevantnije svjetske organizacije UNESCO-a, a Pošip iz Čare je prvo hrvatsko zaštićeno bijelo vino, sa zemljopisnim podrijetlom iz 1967. godine. Iako nismo regionalno povezani, svi ovi elementi spojili su se i dobili smo jedno Alkarsko vino koje je za nas izuzetno bitno i velika nam je čast i zadovoljstvo’, naglasio je Luka Marelić.

Marelić nadalje ističe kako je PZ ‘Pošip’ poklonila VAD-u 500 boca kvalitetnog i vrhunskog Alkarskog vina koje će se posluživati za vrijeme svečanog alkarskog ručka i ostalih svečanosti.

‘Vino se neće naći na policama trgovina, jer nismo radili toliku količinu za tu namjenu, isključivo smo radili za Sinjsku alku. Zajednički stav je da se donira 500 boca kvalitetnog vina za Alku, a vrhunsko vino će se piti za svečanim ručkom, te će se koristiti za poklon pakete sponzorima Alke. Kvalitetno vino će se moći kupiti u restoranima, hotelima i kafićima na području Cetinske krajine i Splita’, kazao je Marelić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh