fruhwald

‘Alkafest’ ponovno u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 10 rujna, 2021
alkafest

U Sinju će se od 12. do 18. rujna održati 4. izdanje ‘Alkafesta’, međunarodni kazališni festival u organizaciji Sinjskog pučkog kazališta i pod pokroviteljstvom Grada Sinja.

Nakon jedne godine stanke zbog COVID pandemije u grad pod Kamičkom ponovo stižu kazališne družine iz Hrvatske i inozemstva. Svečano otvorenje festivala predviđeno je za nedjelju 12. rujna u 18 sati, u Gradskom kinu Sinj, gdje će se uz slobodan ulaz igrati sve predstave na festivalu.

Premijera na festivalu, u nedjelju u 18 sati, pripast će skupini Kreativa za kulturu iz Đakova koja će izvesti predstavu za djecu ‘Neobičan intervju’. Nakon toga, u 20 sati, slijedi Teatar 303 iz Kotora u Crnoj Gori i njihov glazbeno-scenski show program ‘Buki show’.

U ponedjeljak u 20 sati ćemo gledati Kazalište ‘Zorin dom’ iz Karlovca i njihovu predstavu ‘A.jmo P.robat ČEHOV.a’, a u utorak u 18 sati je predviđen nastup Kaštelanskog dječjeg kazališta ‘Škatula’ i predstava za djecu ‘Biseri posuti morem’.

Četvrtak je rezerviran za GKM Vitez BiH i predstavu za sve generacije ‘Put po svijetu’ a u petak 17. rujna gledat ćemo ‘Kralj umire’, predstavu koju donosi Hrvatski dom ‘Scena Martin’ iz Vukovara.

Festival će u subotu 18. rujna zatvoriti HKUD ‘Vladimir Nazor’ iz Sombora s predstavom ‘Oporuka’.

Gostujući jutros u programu Hit radija Željko Viculin, predsjednik i Dinko Franchini, dopredsjednik Sinjskog pučkog kazališta najavili su i Svečana skupštinu, koja će se održati u srijedu 15. rujna u 19,30 sati u Hotelu Alkar. Naime, ove godine sinjski kazalištarci pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zoprana Milanovića obilježavaju 140 godina od osnutka Građanskog glumačkog društva i 65 godina od osnutka Sinjskog pučkog kazališta. Svečanoj sjednici nazočit će Zdravko Zima, posebni savjetnik Predsjednika Republike za kulturu, Srećko Šestan, intendant HNK Split i izaslanik Ministarstva kulture, predstavnici Županije i Grada Sinja te drugi uzvanici.

alkafest
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh