HEP kultura Alkar

Alkar na domaćem parketu poražen od Škrljeva

Autor/ica
Objavljeno: 10 ožujka, 2018
Alkar - Škrljevo

Alkar je na domaćem parketu poražen od Škrljeva, što je velik udarac prvoligaškim ambicijama sinjske momčadi. Nestvarno loša druga četvrtina nije prebrisana niti odličnom trećom, jer u najvažnijim trenutcima susreta Alkar je ostao energetski potpuno prazan…

Alkar – Škrljevo 72:81 (11:13, 13:30, 30:17, 18:21)

Sinj – ŠSD Sinj. Gledatelja: 700
Suci: Luka Kardum, Josip Jurčević, Bojan Kruljac,

Alkar: Jurela, Bašić, Modrić, Šimunović, Bilandžić (10), Booth (24), Graf (15), Vuko (16), Proleta (4), Svalina, Krajina (3).

Škrljevo: Šarac (13), Štemberger, Jashari, Ušić (12), Barnjak (6), Boban (6), Hrnjkaš, Konjević (24), Furlan (2), Janc (10), Stipčić (8).

Početak utakmice obilježili su nemaštoviti i prilično statični napadi, što se dakako može protumačiti i na način da su se igrale i dobre obrane. Kako god da bilo rezultat od 11:13 u korist gostiju, nakon prvih deset minuta, dovoljno će reći što su, odnosno nisu, gledatelji imali za vidjeti.

Sve do 15. minute Alkar se nekako držao, pogođene su i prve trice za minus tri, ali tada je nastupio pravi raspad sistema kod sinjske momčadi. Od spomenute minute pa do odlaska na odmor, gosti su zabili nestvarnih 20 koševa, naspram samo četiri domaća, uz podatak kako su vezali čak šest trica time došli do ogromnih 24:43.

Koliko god da je Alkar loše izgledao u drugom periodu toliko je dobro odigrao u trećem u kojem je, odradivši u jednom trenutku i seriju od 12-0, došao na svega minus pet koševa. Škrljevo se, doduše, oduprlo u tom trenutku, vratilo do plus 11, ali ponovno je sinjska momčad dodala gasa i na krilima publike uoči završnih deset minuta došla do prihvatljivih minus šest (54:60).

U 32. minuti semafor je bilježio zaostatak domaćih od pet koševa, ali tada je očito ponestalo energije, što gosti koriste i lakoćom, serijom 9-0, bježe do 74:58 i time definitivno lome utakmicu. Nešto više od četiri minute, koliko je ostalo do kraja susreta, bile su čista formalnost.

Vrijedi istaknuti novu odličnu predstavu Bootha (24p-5as-4sk), double-double učinak Vuke (16p-11sk), ali i nevjerojatnih te poražavajućih 19/34 s crte za slobodna bacanja. U sljedećem kolu Alkar igra u gostima protiv Jazine Arbanasa.

Statistika utakmice:

Tablica:

Tabl-k
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh