ALKARIC

Alkar otvara protiv Broda, Milačić uvjeren u pobjedu

Autor/ica
Objavljeno: 11 listopada, 2013

maligani_30_1

Nova košarkaška A-1 sezona samo što nije počela, a kad je tako onda je jasno da se ona s najvećim nestrpljenjem očekuje u Sinju koji je jedan od (pre)rijetkih istinskih košarkaških gradova. Alkar će sezonu otvoriti na domaćem parketu protiv Slavonskog Broda, a trener sinjskih Bijelih vjeruje da će i ova sezona ponuditi odličnog i konkurentnog Alkara...

Sinj i Maligani broje posljednje sate do ovosezonskog premijernog podbacivanja lopte, otvaranja A-1 lige protiv rivala iz Slavonskog Broda. Svježih sjećanja iz sjajne prošle sezone domaći su uvjereni da puni angažman znači i prve bodove, a samim time i lagodniji odlazak u Dardu u drugom kolu.

Što se tiče “izgleda” momčadi Alkar tradicionalno nije previše mijenjao, no zato se malo ali ciljano pojačao na pozicijama jedan i pet. U Sinj su tako stigli razigravač Ivan Mikulić, prošlosezonski igrač Zadra i Dubrovnika, te centar Mato Perajica koji je branio boje VROS Darde.

Treba također notirati i dolazak Tonija Vitalija koji će u osnovi pokrivati poziciju četiri, ali isto tako je koristan i na petici. Ostatak momčadi čini provjereni domaći kadar, s naglaskom na braću Modrić, Župića, Gaurinu, Kanaeta i “skoro” pa Sinjanina Žitka uz dodatak mlade i vrlo zanimljive sinjske “garde”.

Od onih koji više ne stoluju u Sinju prije svih treba istaknuti kraj karijere dugogodišnjeg kapetana Joška Ćurkovića, a dres Alkara “razdužili” su i Rudolf Jugo, Antonio Bilić, Josip Matić, Petar Madunić, Nikola Ivišić te domaći mladići Josip Župić i Marko Macan koji su “objesili patike o klin”.

U najavi susreta trener Alkara Damir Milačić nije bježao od uloge favorita protiv Brođana, no respekt je i dalje prisutan u velikim količinama:

“Dolazi nam respektabilan protivnik s kojim smo prošle godine do posljednjeg kola vodili bitku za Ligu za prvaka. Brod je dosta mijenjao, kvalitetom su nešto slabiji, ali nema sumnje da riječ o potentnoj mladoj momčadi koju nipošto ne treba olako shvatiti i koja će biti željna dokazivanja.”

“Što se tiče moje momčadi, mogu reći da sam izrazito zadovoljan s pripremnim razdobljem, igračima koji su došli kao i onima koji su i dalje tu. Igramo pred svojom publikom, vjerujem da smo dovoljno dobri i svjestan sam da će to biti prava muška utakmica, kao i to da ćemo na kraju slaviti pobjedu. Ipak, treba ići utakmicu po utakmicu, jer sezona nosi puno zamki i nema mjesta bilo kakvom opuštanju. Krećemo čvrsto i agresivno od prve minute.”, naglasio je trener Alkara.

Na samom kraju Milačić se osvrnuo i na nezaobilazne Sinjske Maligane koji su ove godine od strane HKS-a dobili priznanje za najbolju navijačku skupinu u Hrvatskoj:

“Prije svega želim čestitati Maliganima na tom priznanju, ali neću pretjerati ako kažem da su i ukupno gledajući sve sportove broj jedan. Nitko u Hrvatskoj nije imao ispunjenu dvoranu ili stadion baš u svakoj utakmici, zatim i fanatično navijanje koje je rezultiralo nevjerojatnom sponom između momčadi i publike i to je nešto što se rijetko susreće.”

Kako god da bilo nema sumnje da će u subotu, s početkom u 19,30 sati, iz Sinja stizati nove slike vrhunske košarkaške fešte, neopterećene novcem i svakodnevnim interesima.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh