Alkar protiv Cibone, Milačić poručuje: “Vjerujemo u pobjedu”

Autor/ica
Objavljeno: 29 prosinca, 2014

alkar-cibona

Nova košarkaška groznica ovih dana trese Sinj. Četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića donosi višestrukog prvaka Europe i Hrvatske te aktualnog osvajača ABA-lige, zagrebačku Cibonu, što će nesumnjivo sinjsku dvoranu pretvoriti u pravi mali pakao…

Svi se sjećaju 1995. godine i jedinog slavlja Alkara nad zagrebačkom momčadi, kada su glavnu riječ vodile legende Goran Sobin i Mladen Pavić, a 20-ak godina poslije neki novi igrači traže svoj put prema slavi i baš kao njihovi idoli, jednako su od mnogih unaprijed prežaljeni.

Ipak, nije da je Alkar baš svaki put bio laka meta za Vukove. Pogotovo se to odnosi na svibanj 2011. i pobjedu Cibone od tek pola koša koja je domaćim navijačima ostala u sjećanju po čistom ziceru Josipa Blajića za pobjedu, kojem je to inače bila jedna od najboljih predstava u životu i koja ga je kasnije lansirala put Cibone.

Apsolutno svi su svjesni da je Cibona veliki favorit i da bi sve izuzev njihove rutinirane pobjede bilo iznenađenje, međutim, nada umire posljednja. U redovima Alkara predaje nema, niti ih zanima uloga statista u velikoj košarkaškoj fešti.

Dan uoči utakmice, trener Alkara Damir Milačić je kazao:

“Ja sam i priželjkivao jakog protivnika, dobili smo Cibonu za protivnika i zadovoljan sam. Nema sumnje da su oni favoriti, ali mi se nećemo predati i dat ćemo sve od sebe da dođemo do eventualne pobjede. Želimo vjerovati da je to moguće i od toga krećemo i s takvim stavom ulazimo u utakmicu.”

“Respektiramo Cibonu, ali se nikog ne bojimo. Da i oni respektiraju nas dovoljno govori činjenica da su došli dan ranije i da znaju koliko ih vruća atmosfera čeka”, kazao je Milačić.

Susret Alkara i Cibone na rasporedu je u 18,30 sati, što je sat vremena ranije nego su domaći navijači naviknuli.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh