MIRO_BULJ IVAN_ŠIPIĆ HDZ NLM IZBORI 2024

Alkar se držao tri četvrtine, Split na kraju uvjerljiv

Autor/ica
Objavljeno: 30 prosinca, 2020
Alkar Split Petrinja i Sisak

Foto: AB Foto

Alkar je poražen od Splita u utakmici koja je dobre tri četvrtine bila izjednačena, ali na kraju gosti su uvjerljivo slavili…

Alkar – Split 69:92 (25:22, 14:21, 20:26, 10:23)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo
Suci: Martin Vulić, Roko Hordov, Frane Mjeda

Alkar: Brocić (10), Rebić (7), Granić (19), Mandalinić (3), Kučan (3), Putnik (2), Varence (8), Tomašević, I. Vučić (4), H. Vučić (13), Zukanović.

Split: Perković (6), Gizdavčić, Perasović (4), Kedžo (2), Marčinković (26), Šarić, Bajo (2), Čampara (7), Vranković (2), Luković (17), Marić (13), Mesiček (13).

Prije podbacivanja prve lopte, održana je i minuta šutnje za sve smrtno stradale u potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, odnosno Sisak, Petrinju, Glinu i okolna naselja.

Otvaranje susreta u potpunosti je otišlo na stranu Alkara, semafor je pokazao 10:2 u trećoj minuti, uz osam koševa Granića. Split se, istina, brzo vratio, ali nova trica Granića pa kasnije još jedna H. Vučića držali su sinjsku momčad u prednosti do plus šest, da bi se na prvi mini predah otišlo s tri koša viška na strani domaćih (25:22).

Split u tim trenutcima živio isključivo od učinka Marčinkovića, 15 koševa zabio je u prvih 15 minuta igre, a čim su i ostali žuti proradili, gosti su preokrenuli. Alkar je u tom periodu bez koša bio više od četiri minute, ali Brocić je prekinuo domaći post. Na poluvremenu ipak plus četiri za goste (39:43).

Iako je Split bolje otvorio nastavak i pobjegao na plus devet, Alkar se vratio u igru, dolazio je do minus tri, međutim, nekoliko zaista dvojbenih sudačkih prosudbi na štetu domaće momčadi, Split je iskoristio i uoči četvrtog perioda brojao deset viška.

Nakon nove tri minute igre minus na strani domaćih bio je 15, a vrlo brzo Split odlazi i preko 20. Ostatak minuta do kraja doslovno se čekalo da suci odsviraju kraj, nije tu više bilo pravog nadmetanja, što je i razumljivo s obzirom na nakupljeni umor poslije nedavnih gostovanja.

Sljedeću utakmicu Alkar igra u Zagrebu protiv Cibone i to 6. siječnja.

Valja istaknuti i lijepu gestu igrača i stručnog stožera Alkara koji su međusobno prikupili novčana sredstva za pomoć nastradalima u potresu.

Statistika utakmice.

Tablica:

Tabl k

ferata@ferata.hr
0997370409