fruhwald

Alkar u prvom pripremnom dvoboju bolji od Zadra

Autor/ica
Objavljeno: 15 rujna, 2013

kosarka

Alkar je u prvoj pripremnoj utakmici u Sinju ugostio Zadar i na kraju stigao do pobjede od jednog koša viška, no prema prikazanom lako je to moglo biti izraženo i većom razlikom…

Prvo pa muško! Upravo bi se tako mogla upisati pobjeda Alkara nad Zadom koji je u Sinj stigao ponešto redizajniran u odnosu na prošlu sezonu, međutim, i dalje s nizom provjerenih imena u sastavu.

Ono što treba veseliti sinjske ljubitelje košarke svakako je činjenica da se Alkar nametnuo od prve minute, stvorio prednost koju je čuvao sve do pred kraj prvog dijela kada je Zadar iskoristio izlazak Perajice pa je u kratkom vremenu stvorio pet koševa viška nakon 20 minuta igre (37:42).

Svoj priliku da pokažu što znaju imali su i domaći mladi igrači, a uz već “rutinera” Kanaeta, velik obol pobjedi dao je Jure Boban, mladić koji će biti ključan na poziciji zaštićenog igrača u narednoj sezoni.

Nastavak susreta ponudio je agresivnije domaće, što je rezultiralo preokretom, a u posljednjem periodu na kontu sinjske momčadi našlo se i 11 koševa viška, no sedam sekundi prije kraja tricom Cara Zadar dolazi u egal (80:80).

Ipak, da se ne ponovi scenarij iz proljetnog susreta istih protivnika, kada je Alkar na nevjerojatan način prokockao već dobivenu utakmicu, pobrinuo se Gaurina koji je s linije za slobodna bacanja postavio konačnih 81:80.

ALKAR – ZADAR 81:80 (22:19, 15:23, 20:16, 24:22)

Sinj, SŠD Sinj, gledatelja: 300
Suci: Bilonić i Milošević

Alkar: Mikulić 10, Jo. Boban, Macan, M. Modrić 2, Buzolić, S. Modrić 4, Ju. Boban 13, Gaurina 13, Žitko 15, Bilandžić 2, Perajica 12, Kanaet 10.
Zadar: Car 16, Jarmine 15, Ivanov 11, Batur 4, Smolić, Perić, Rogić, Ramljak 9, Šango 3, Kraljević 7, Prostran 8, Đugum 7.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh