banner stozer cz sinj

Alkari debitanti: Ivković kopljanik, Poljak u pratnji

Autor/ica
Objavljeno: 27 srpnja, 2013

alkar

U alkarskoj povorci ove godine su dva debitanta., Frano Ivković i Alen Poljak.

Prvi puta kao alkar kopljanik nastupit će Frano Ivković, rođen 1984. godine iz Brnaza. Zaposlen je u Alkarskoj ergeli kao potkivač konja, a u KK Sokol je voditelj škole jahanja. U pratnji alkarskog barjaka debitirao je 2007. godine, a poslijednje tri godine obnašao je dužnost vojvodina ađutanta. Frano Ivković potječe iz poznate obitelji koja se desetljećima bavi uzgojem konja. Franin otac Davor Ivković vlasnik je kočije kojom na dan Alke vojvodin ađutant obilazi i poziva civilne, vojne i crkvene vlasti na Alku.

Ova 298. alka bit će upamćena i po još jednom debitantu u alkarskoj povorci. Naime, po prvi put u alkarskoj odori u pratnji barjaka bit će alkar Alen Poljak, rođen 1989. godine, iz Glavica.  Njegov otac Ante bio je dugogodišnji alkar sa svim osvojenim alkarskim trofejima, za kojega se posebno veže 2006. godina kada je Alku osvojio sa sva tri pogotka u sridu.

Ni jedan ni drugi alkar, ni Frano Ivković ni Alen Poljak, nisu krili zadovoljstvo i sreću što je upravo njih vojvoda Ante Vučić odredio za ovogodišnje alkare debitante. Ističu kako im se ostvario dječački san da jednoga dana budu alkari, što je čast i ponos i za njihove obitelji.

alen_poljak

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh