Banner CORE HIT RADIO

Alkari na ručku s Macronom

Autor/ica
Objavljeno: 25 studenoga, 2021
vad macron

Foto: Facebook Andrej Plenković

U zagrebačkoj ‘Esplanadi’ danas je održan svečani ručak s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, koji je u posjeti Republici Hrvatskoj. Među 150 uzvanika svečanosti su nazočili i predstavnici Viteškog alkarskog društva.

Gostujući u programu Hit radija, tajnik VAD-a dr. Ivan Nasić kazao je kako im je iznimna čast sudjelovati na ručku s Macronom i predstavljati Sinjsku alku.

‘Taj svečani ručak smo iskoristili radno. Predsjednik Macron je imao prigodu kroz 7-8 minuta, a bila je predviđena 1 minuta, saznati nešto o Sinjskoj alki. Dobio je prigodni poklon – fotobook s kratkim povijesnim pregledom kroz 300 godina Alke te kolekciju zlatnika i srebrnjaka koje je Narodna banka izdala 2015. godine. Spomenut je i naš projekt Alke u Versaillesu, s kojim smo već ranije krenuli u realizaciju, to je bilo iskomunicirano s njegovim Uredom, ali nas je pandemija zaustavila. Međutim, evo sad je i predsjednik Macron kazao da se mora održati Alka u Versaillesu. Taj projekt podržava i premijer Andrej Plenković i cijeli vrh naše države, tako da vjerujem da ćemo to i realizirati’, kazao je dr. Nasić.

U svečanim odorama predsjednika Macrona pozdravili su alajčauš Ivica Filipović Grčić i harambaša Ivo Vukasović Parin, a svečanosti je nazočio i domaćin VAD-a Jerko Ivandić.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh