extrametal

Alkarić Bići pobjednik Dječje alke ‘Marići’

Autor/ica
Objavljeno: 27 kolovoza, 2013
alka_marici2

Foto: Iva Lekić

Proteklog vikenda upriličeno je nadmetanje za Dječju alku ‘Marići’. Ovogodišnji slavodobitnik je sedmogodišnji alkarić Bići koji je Alku osvojio s 8 punata.

U brnaškom zaseoku Marići alkarska nadmetanja počela su u petak kada je zamjenik alaj-čauša, alkarić Marin Benja Meštrica sa 9 punata osvojio Baru. Posebno zanimljivo bilo je nadmetanje za Čoju, koje je upriličeno u subotu. Naime, u pripetavanju s alkrićem Kristijanom Bikićem (pravog imena Marko Vidić), Meštrica je s veličanstvenih pet pogodaka u sridu, odnosno s 15 punata osvojio Čoju.

Velikim pobjedama na Bari i Čoji Meštrica je sebi priskribio simpatije velikog broja publike, no nije mu pošlo za rukom ponoviti uspjeh od prethodna dva dana. U nadmetanju za Alku najuspješniji je bio sedmogodišnji alkarić Bići koji je nakon tri trke imao ukupno 8 punata. Slavodobitnik je nagrađen biciklom, patikama, slikom Gospe Sinjske i statuom alkara na konju. Vrijedne poklone dobio je i njegov alkarski momak Kotros.

Nakon dječje Alke održana je i 4. Ženska Marića alka. Ovogodišnja pobjednica je alaj-čaušica Šimčuša koja je imala 10 punata.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh