banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Alkarić Najbrži pobjednik 61. Vučkovića Bare

Autor/ica
Objavljeno: 20 kolovoza, 2016
vuckovica djecja alka 02

Nadmetanjem za Baru jučer su svečano počeli 61. Dani Vučkovića dječje Alke.

Pred nekoliko stotina posjetitelja, Baru je na spektakularan način osvojio sedmogodišnji alkarić Najbrži, pravim imenom Vito Vučković. Najbrži i Konkula su nakon tri trke imali tri sride i devet punata. Uslijedilo je pripetavanje gdje su oba alkarića opet pogodili u sridu. U drugom pripetavanju Najbrži pogađa petu sridu i s 15 punata osvaja Baru, dok je ovaj put Konkula pogodio u dva.

Na koplje pobjednika vojvoda Bumbar, Mladen Vučković, privezao je 200 cm zelenog sukna u znak pobjede, a pobjedniku Najbržem i njegovom alkarskom momku Otrovu, odnosno Ivanu Vučkoviću, pripale su i ostale vrijedne nagrade. Prigodne poklone dobili su svi alkarići, njih 19 koliko je sudjelovalo u ovom nadmetanju.

Nakon alkarića na trkalištu su po prvi puta žene Vučkovića otrčale svoju alku. Njih 12 oduševilo je brojnu publiku. Nakon tri trke slavodobitnički plamenac i vrijedne nagrade pripali su alkaruši Blanki Vlašić, odnosno Ivoni Vučković koja živi i radi u Zagrebu. U ovom dijelu Vučkovića fešte dužnost vojvode obnašala je Anđelka Vučković, a alajčauša poznata Mikaka.

vuckovica djecja alka 01

Nakon alkarskih nadmetanja, na dnu sela organizirana je pučka fešta uz besplatnu ponudu ribe i pića, a u kulturno zabavnom programu nastupili su članovi Dramske udruge Most iz Trilja s predstavom ‘E neš za nj’ autorice Nade Lapić i pop skupina Stella.

Nadmetanje za Čoju počinje danas od 18 sati, nakon čega slijedi nadmetanje veterana, te na kraju zabavni program uz nastup folklornih skupina i besplatnu ponudu jela i pića.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh