Ana Buljan u svojoj kategoriji 5. na EP

Autor/ica
Objavljeno: 11 listopada, 2013
mazoretkinje_ana_na_postolju

Izvor: KUU Sinjske mažoretkinje

Protekloga vikenda u norveškom gradu Lillehammeru u Olimpijskom centru iz 1994. održano je 17. Europsko prvenstvo u mažoret plesu. Na prvenstvu Europe sudjelovale su mažoretkinje iz 8 europskih zemalja i to redom iz Belgije, Bugarske, Češke, Engleske, Francuske, Hrvatske, Nizozemske i Norveške. Kao dio hrvatske mažoret reprezentacije nastupala je i članica KUU Sinjske mažoretknje Ana Buljan koja je Hrvatsku predstavljala u kategoriji Solo s rekvizitima juniori, te je u finalu te kategorije osvojila visoko 5 mjesto.

Iako su se Sinjske mažoretkinje plasirale na EP u ekipnom dijelu, i to u čak tri starosne kategorije: mlađi juniori, juniori i seniori, kao ekipa na EP nažalost nisu išle zbog činjenice da se EP održavalo u Norveškoj, te je ekipni odlazak na tako daleko putovanje iziskivao jako veliki trošak, što si ovoga puta nažalost nisu mogle priuštiti.

Hrvatsku su osim Sinjanke Ane Buljan predstavljale i mažoretkinje iz Splita, Kaštela, Segeta, Goričana i Koprivnice koje su za Hrvatsku osvojile ukupno 9 medalja i to 5 zlatnih (Goričan 3, Split 1, Seget 1), 2 srebrene (Split, Kaštela) i 2 brončane medalje (Split).

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh