ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Ana Malovan – sopranistica sinjskih korijena

Autor/ica
Objavljeno: 16 srpnja, 2021
Ana Malovan

Mlada sopranistica Ana Malovan, stipendistica Grada Splita za izvrsnost, dobitnica brojnih nagrada s državnih i regionalnih natjecanja, djevojka za koju kažu da je jedna od onih mladih ljudi kojima se Split treba ponositi, zapravo je na pola Sinjanka.

Prije nekoliko tjedana Ana je održala cjelovečernji diplomski koncert, koji su joj Hrvatski dom Split i Umjetnička akademija u Splitu dodijelili kao nagradu i poticaj za daljnji rad.

Gostujući u programu Hit radija Ana nam je otkrila kako je od malena zaljubljena u glazbu, što i ne čudi s obzirom na to da joj je cijela obitelj glazbeno orijentirana. Njen otac, Sinjanin Damir Malovan bio je gitarist grupe Stijene, a sada Bravo benda. Naši stariji čitatelji sjetit će se da je Damir Malovan nastupio i na Splitskom festivalu 1991. godine s pjesmom Hrvatska je moj san, za koju je spot snimljen u centru Sinja.

‘Nakon završene osnovne glazbene škole, smjer glasovir, nisam htjela ići u srednju glazbenu školu. Upisala sam prirodoslovnu gimnaziju, ali sam pohađala privatne satove kod profesora Kalebića. Pjevala sam u crkvenim zborovima, čak sam i vodila zbor mladih u Crkvi Gospe od Pojišana, a s bratom Ivanom sam osnovala i bend s kojim smo nastupali. Na poziv svojih kolega iz zbora crkve Gospe od Zdravlja, otišla je na audiciju za zbor u HNK i primljena sam’, priča nam Ana Malovan.

Nakon jednog koncerta s HNK Split, Ana je zamolila profesoricu Cynthiju Hansell-Bakić da ju poslušala kako pjeva, nakon čega ju je potaknula da se prijavi na audiciju za Akademiju u Splitu. nastavi slijediti svoj san.

‘Moram spomenuti i korepetitora Zorana Velića koji je sve ove godine radio sa mnom i bio jako značajan i važan za moj umjetnički razvoj. Zahvalna sam svima čiji su savjeti bili korisni, dobronamjerni i vrlo poticajni, a tu svakako spadaju Hari Zlodre, Ante Jerkunica i Terezija Kusanović. Najveću sam podršku imala u svojoj obitelji koja je izuzetno ponosna na moj rad’, kaže Ana.

Otkrila nam je Ana i da je kao dijete često s roditeljima dolazila u Sinj, pogotovo za Alku i Veliku Gospu. U posljednje vrijeme zbog prezauzetosti ti su se dolasci razrijedili.

‘Za Sinj me vežu jako lijepe uspomene iz djetinjstva. Uvijek smo dolazili za Alku i Veliku Gospu i za to se uvijek birala najljepša odjeća, jer nam je to bio najvažniji događaj’, otkrila nam je Ana.

Pitali smo ovu mladu sopranisticu bi li voljela nastupiti u Sinju.

‘Naravno da bih voljela nastupiti u Sinju. Bilo bi mi to velika čast i bilo bi mi jako toplo u srcu da nastupim u Sinju’, iskreno nam je odgovorila Ana.

Ovo ljeto Ana je odlučila odmoriti, a onda početkom jeseni kreću novi planovi i suradnje. Mi joj želimo puno uspjeha i sreće, uz nadu da ćemo je imati priliku čuti i u Sinju.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh