ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Anđela Babić: Neopisiva je radost raditi s djecom u vrtiću i odbojci

Autor/ica
Objavljeno: 12 lipnja, 2021
andjela babic

U emisiji Hit radija ‘Naša dica’ danas je gostovala Anđela Babić, kapetanica ŽOK Sinj i odgojiteljica u DV ‘Čarobni pianino’ Sinj.

Po mnogima, ona je najbolja odbojkašica Sinja u povijesti kluba. Predvodnik je generacije koja je ostvarila povijesni uspjeh – plasman u 1. ligu. Govoreći o samim počecima u klubu, istaknula je privrženost odbojci bez koje ne može zamisliti jedan dan:

‘U klub sam došla odmah nakon upisa u prvi razred osnovne škole. Razlog je u tome što je tu radio osnivač, trener i naš predsjednik Ivica Zorica. Ta sportska dvorana u našoj školi Marka Marulića zapravo je centar svih događanja. Tu se odgajaš kao učenik, sportaš, stekneš prijateljstva koje kasnije prijeđu u kumstva. U klubu sam više od 15 godina i svaki dan je na neki način nešto posebno’, istaknula je Anđela.

Dodala je kako je u jednom trenutku u klubu bila zajedno sa svoje tri sestre – Mateom, Marinom i Marijom.

‘Zanimljivo je bilo to, one su prve počele trenirat i to me je privuklo. Sada su one na drugim životnim putevima, a ja sam jedina ostala u odbojci i nije mi žao. Sve ove godine nikada nisam bila ozlijeđena, možda su razlog i geni koje vučem iz Potravlja, odakle su moji korijeni’, istaknula je Anđela

Pored igranja odbojke, Anđela Babić uspješna je trenerica mlađih uzrasta u klubu. Dobitnica je niza priznanja s raznih turnira, a 2014. godine proglašena je najboljom sportašicom Grada Sinja. Uz igru, uspješno je studirala i stekla zvanje predškolske odgajateljice.

‘Rad s djecom za mene je nešto posebno, bilo da se radi o vrtiću gdje sam odgajateljica ili u klubu gdje treniram najmlađe uzraste. Uz igru, završila sam studij u Mostaru i sada radim u DV Čarobni pianino kao odgajateljica0, kazala je Anđela.

Što se tiče aktualnog stanja u klubu i uspješne sezone koja je iza njih, Anđela je istaknula:

‘Konačno smo doživjele da igramo u prvoj ligi. Rezultat vrlo dobar, nedostajala je možda jedna pobjeda za super ligu, ali ovo je odlično. Neke cure nakon srednje otići će na fakultet u Zagreb, Rijeku i druga mjesta i nema ih više u klubu. Eto, nekako svi odlaze, ja ostajem i dok god budem mogla ŽOK Sinj i trener Zorica mogu na mene računati. Međutim, imamo mi mladih snaga s kojima ćemo to nadomjestiti i sigurna sam kako ćemo sezonu odraditi dobro’, kazala je Anđela Babić.

Tijekom emisije o najboljoj sinjskoj odbojkašici govorili su trener Ivica Zorica i najbolja prijateljica, školska i nekadašnja klupska kolegica Božica Marković Ćoso Ljubas.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh