Andrija Šimić najjači u obaranju ruke

Autor/ica
Objavljeno: 29 lipnja, 2020
sinj obaranj

Po treći put Sinj je bio domaćin najboljim obaračima ruke u Hrvatskoj. Naime, u sinjskom gradskom kinu pod posebnim epidemiološkim uvjetima, održano je 11. Prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke.

Organizator ove zanimljive sportske priredbe bio je sinjski klub Južnjačka snaga, uz potporu Hrvatskog saveza za obaranje ruku i Grada Sinja. Na prvenstvu su kroz kvalifikacijske i završne borbe sudjelovala 193 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Natjecanje je održano po dobnim i težinskim kategorijama, a posebna kategorija odnosila se na početnike.

ob

Nazočni gledatelji imali su priliku vidjeti zanimljivo natjecanje u obaranju ruke osoba s invaliditetom te snažnih obaračica ruke. Vrhunac natjecanja bio je u završnoj Open kategoriji obaranje desnom i lijevom rukom. Iako je domaća publika, pa i bolji poznavatelji ove sportske grane, očekivala još jednu pobjedu Josipa Poleša u obaranju lijevom rukom, to se ipak nije dogodilo. Spretniji i bolji od cetinskog gorostasa bio je Andrija Šimić. Taj kršni Ličanin iz Ličkog Osika, imena i prezimena kao i čuveni gorski arambaša hajduk Andrija Šimić, dokazao je svoju dominaciju na ovom prvenstvu. Pored obaranja lijevom rukom, naslov državnog prvaka osvojio je i u obaranju desnom rukom. Inače, Šimić je osvajač 5. mjesta na svjetskom prvenstvu.

‘Ovo je bilo odlično natjecanje. Odradio sam odlično pripreme i rezultat nije izostao. Zahvaljujem Sinjanima na odličnom gostoprimstvu i organizaciji ovog prvenstva. Ovaj veliki uspjeh daje mi poticaj za daljnja natjecanja’, kazao je 25-godišnji Ličanin Andrija Šimić.

Ovo natjecanje najviše razine puno obaračkih sportskih zvijezda komentirao je organizator Aleksandar Jakovac, potpredsjednik Europskog i predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke:

‘Već treću godinu za redom Sinj je domaćin najboljim obaračima ruke u Hrvatskoj. Ovoga puta bilo je iznimno složeno organizirati ovo natjecanje. Pridržavali smo se svih uputa, socijalna distanca gledatelja u dvorani bila je onako treba biti. Svi su na ulazu u kino dvoranu morali stavit maske, mjerena je temperatura i unatoč svemu uspjeli smo u organizaciji. Natjecanje pod maskama. Sinju i gradonačelnici zahvaljujem na još jednoj odličnoj potpori, domaćinstvu i vjerujem kako će se i iduće PH održati u ovom gradu’, kazao je Jakovac.

Pored predstavnika nacionalnog saveza, priznanja najboljima na ovom prvenstvu uručila je sinjska gradonačelnica Kristina Križanac:

‘Unatoč posebnim okolnostima u kojima se održalo natjecanje, mislim da se Sinj još jednom pokazao kao odličan domaćin. U prilog tome idu nam reakcije samih sportaša i čelnih ljudi saveza. Koristim prigodu da još jednom čestitam svim sudionicima natjecanja, a posebno najboljima u svojim kategorijama’, kratko je prokomentirala ovaj sportsko-društveni događaj sinjska gradonačelnica Kristina Križanac

P

Sve rezultate natjecanja po kategorijama pogledajte OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh