ANKETA: Hoće li se Cetinjani cijepiti protiv koronavirusa?

Autor/ica
Objavljeno: 16 siječnja, 2021
cijepljenje covid

Prošla je godina dana otkako je koronavirus krenuo u napad diljem svijeta.

Iz dana u dan broje se zaraženi od COVID-a 19, ali nažalost i oni koji preminu od posljedica ove bolesti. Kako u svijetu tako i u Hrvatskoj mnoge službe, a prvenstveno zdravstveni djelatnici padaju s nogu od truda da zbrinu sve teške pacijente i pokušavaju spriječiti daljnje širenje pandemije. U Hrvatskoj pa tako i u cetinskom kraju još ima onih koji ovaj virus ignoriraju, a izvješća o dnevnom broju novooboljelih komentiraju s određenim podsmjehom.

Krajem prošle godine Europska agencija za lijekove odobrila je prvo cjepivo protiv koronavirusa što bi trebalo znatno olakšati borbu protiv pandemije. Naime, mnogi smatraju kako bi cjepivo trebalo prekinuti lanac bolesti, smrti, usamljenosti, depresije… No, cijepljenje je dobrovoljno pa će odluka biti na pojedincu, bez obzira je li netko liječnik s prve crte obrane od COVID-19 ili običan građanin koji se samo želi zaštititi od te novovjeke pošasti. Svatko će za sebe na kraju odlučivati želi li se ili ne želi cijepiti, uzimajući u obzir argumente za koju je uvjeren da ‘drže vodu’. U Hrvatskoj je cijepljenje počelo 27. prosinca, a u prvoj fazi cijepe se najugroženije skupine – zdravstveni djelatnici i starija populacija.

Zanimalo nas je kako na cjepivo gledaju naši sugrađani pa smo porazgovarali s nekoliko njih koje smo sreli na ulicama Sinja. Njihova razmišljanja poslušajte u anketi:

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh