ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Ansambl Lado nastupa u Grabu

Autor/ica
Objavljeno: 22 lipnja, 2013

lado01

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado u čast svetkovine svetog Ivana Krstitelja održat će cjelovečernji program u Grabu, u nedjelju 23. lipnja s početkom u 21 sat. Ovo je ujedno i obilježavanje vrijedne obljetnice, kaže župnik Graba fra Duško Botica.

‘Ovo je uistinu najljepši mogući poklon koji smo mogli poželjeti za našu desetu godišnjicu održavanja kulturno-umjetničkih manifestacija povodom proslava našeg zaštinika, Sv. Ivana Krstitelja. Vjerujem kako će ne samo Grabljani, nego i svi ljudi dobre volje naći svoje mjesto na ovoj iznimnoj manifestaciji, a mi ih otvorena srca sve isčekujemo.’

Fra Duško Botica svojim dolaskom u ovu župu pokrenuo je sve kulturne manifestacije u Grabu, kao i osnivanje zapaženog kulturno umjetničkog društva.

Cijela manifestacija proslave zaštitnika Župe održat će se kod staroga mosta uz rječicu Grab, a za ovu prigodu postavljene su alkarske palke za 400 posjetitelja.

Inače, ovo je druga godina za redom da nacionalni ansambl Lado s bogatim repertoarom pjesama i plesova pohodi područje grada Trilja. Prošle godine u kolovozu su u triljskom gradskom parku održali veličanstveni program, a evo ove godine to će učiniti i u Grabu.

Na sam blagdan sv.Ivana, u ponedjeljak, 24. lipnja, procesiju i svečano misno slavlje u Grabu od 10,30 predvodit će pomoćnik župnik Otoka fra Kristijan Stipanović.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh