BANNER FERATA

Ante Nadomir Tadić Šutra slavi 40 godina književnog stvaralaštva

Autor/ica
Objavljeno: 25 lipnja, 2019

Hrvatski domoljub, branitelj i pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra, u četvrtak, 27. lipnja obilježava 40. obljetnicu svog književnog stvaralaštva jedanaestom knjigom ‘Stožina’. U okviru proslave bit će postavljena i izložba slika i skulptura likovnog pedagoga, slikara i kipara Damira Markulina ‘ Nebeske oktave’ čija su djela i na naslovnici nove Šutrine knjige, a u glazbenom dijelu nastupit će više izvođača.

Izložbom ‘Nebeske oktave’ autor će prikazati ulja na platnu i skulpture, radove u mramoru i granitu kroz četiri ciklusa: antički, novozavjetni, emotivno – duhovni i domovinski.
Knjigu ‘Stožina’ uz autora knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Stipe Tadić, fra Miljenko Stojić i prof. dr. sc. don Josip Dukić.

Gostujući u programu Hit radija Ante Nadomir Tadić Šutra  za svoju novu knjigu ‘Stožina’ kaže da ima dvojako značenje:

‘ U prvom redu sjećanje na stožinu na gumnu koja je bila centar nekadašnjeg života na selu. S druge strane, gubitak stožine, odnosno stupa ili osi oko kojeg se sve vrti u društvu, obitelji. Mislim da tradicijske vrijednosti odumiru, moramo ih vratiti i mladima kazati kako je poštivanje blagodat s neba jer smatram da su današnja djeca zakinuta za te vrijednosti’, kazao je Šutra

Ante Nadomir Tadić Šutra naslovnicu svoje nove knjige birao je zajedno s Damirom Markulinom pa kaže  da je knjiga njihovo zajedničko djelo:

‘ Izabrao sam za naslovnicu kraljicu Jelenu lijepu, ženu s krunom i križem izrađenu u bračkom kamenu, a na poleđini je grafika Vršidba žita iz koje kao da se osjeti miris svega onoga što se na guvnu događalo i postojalo.’

Damir Markulin istaknuo je kako se u ovoj knjizi, ali i dugogodišnjoj suradnji  radi o umjetničkoj sinergiji kojom žele poslati snažnu poruku u širem kontekstu umjetnosti:

‘Izvorište sve umjetnosti je duhovnost, samo stanje kontemplacije ili gibanje srca prema Božjem impulsu je jedini ispravan put i odgovor u kojem se istinski može doživjeti stanje ekstaze, odvojenosti od ovoga svijeta i doći u stanje moćne kreacije’

Proslava će se održati u Domu HV-a ‘General bojnik Ivo Jelić’ u Lori u Splitu s početkom u 20 sati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh