miro bulj
sdp

Argentinci hrvatskih korijena nastupili u Alkarskim dvorima

Autor/ica
Objavljeno: 12 kolovoza, 2019

Nakon Vela Luke, Splita, Bigrada na Moru i Vodica, Bend ‘Legenda AR Tribute’, čiji su članovi potomci hrvatskih iseljenika iz Argentine, održali su sinoć svoj koncert u Alkarskim dvorima.

Veliki broj posjetitelja uživao je u njihovom nastupu, a oni su u svom programu imali hrvatske pop i tradicionalne pjesme, posebno pjesme Olivera Dragojevića, s ciljem održavanja kulturnih korijena svojih predaka koji su morali napustiti svoju domovinu prije mnogo godina.

Ono po čemu je ovaj koncert uz glazbenu imao i onu drugu lijepu priču, je povezanost iseljene Hrvatske s rodnim krajem svojih predaka. U ovoj argentinskoj skupini glazbenika valja istaknuti obitelj Bože Markovića iz Turjaka koji je davno s ocem otišao u Argentinu. Naime, dva člana banda Ivo – voditelj i Luka, njegovi su sinovi i oni su zapravo bili domaćini na ovom velikom događaju. Ostali članovi banda su podrijetlom iz Šibenika, Vrgorca, Varaždina i Slavonije. Koncert je bio prepun emocija i vrhunske izvedbe, vratili su se bar na kratko Hrvati iz daleke Argentine na ognjišta svojih predaka. U ime gradonačelnice Kristine Križanac goste iz Argentine i posjetitelje koncerta pozdravio je Željko Sesardić, a svečanosti su pored ostalih nazočili Goran Ugrin, savjetnik gradonačelnice za kulturu, direktorica TZ Sinj Monika Vrgoč i Gordana Čačinović koja je prva ostvarila kontakte s glazbenicima iz Argentine i pokrenula njihova gostovanja u Hrvatskoj.

Koncert je održan u sklopu ‘Dana Alke i Velik Gospe 2019.’, u organizaciji Grada Sinja, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Sinja, KUS-om i VAD-om.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh