Bazen se redovito održava, čekamo preporuke Stožera i sredinu lipnja

Autor/ica
Objavljeno: 12 svibnja, 2020
Stipe Blajić

Stožer civilne zaštite RH jučer je najavio je kako će od 18. svibnja popustiti mjere za organiziranje kulturnih programa i manifestacija u zatvorenom i na otvorenom, također održavanje treninga, rad teretana, sportskih i fitness centara, rekreacijskih centara od sutra, 13. svibnja, a otvaranje bazena od 18. svibnja.

Dugogodišnji voditelj Gradskog bazena Sinj Stipe Blajić kaže kako još uvijek nisu poznate detaljnije preporuke kako bi kupanje na bazenima trebalo izgledati.

‘Još uvijek ne znamo kako će se se sve to odvijati, čekamo konkretne preporuke koje bi trebale biti poznate do 18. svibnja. Što se tiče rada našega bazena on se ionako otvara tek sredinom lipnja, a do tada će se puno više i konkretnije znati o načinu na koji bi trebali raditi’, rekao je Blajić

Prethodnih godina sezona otvaranja Gradskog bazena Sinj vezivala se za kraj školske godine, a ove godine termin još nije definiran. Poznato je samo kako će tvrtka Kamičak, kao i prethodnih godina, upravljati ovim objektom.

‘Iako nemamo konkretan termin otvaranja bazena, problema sa školjkom i popratnim objektima te svlačionicama i tuševima nema. Cijelu godinu bazenska školjka se uredno održava, a sada se obnavljaju i prateći objekti koji će posjetiteljima omogućiti ugodan boravak na bazenu.’

Blajić je rekao kako je posljednjih nekoliko godina bazen ponovno postao svojevrsni ‘đir’ naših sugrađana, a primjetan je i veći broj osoba koje nisu iz našega kraja kojima sinjski bazen postaje omiljena destinacija. I ove godine će, ako preporuke budu išle u tom smjeru, ponovno biti otvorena škola plivanja kao i plivački klub.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh