banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Berlin: Muzeju Sinjske alke dodijeljena nagrada Europa Nostra

Autor/ica
Objavljeno: 23 lipnja, 2018
boro_berlin01

U Berlinu se održava kongres posvećen europskoj kulturnoj baštini. U okviru programa sinoć su na prigodnoj svečanosti dodijeljene nagrade EU za kulturnu baštinu – nagrada Europa Nostra za 2018. godinu. Nagrade dodjeljuju Europska komisija i Europa Nostra, vodeća europska mreža za baštinu. Među nagrađenima ove godine je Muzej Sinjske alke.

Nagradu je primio ravnatelj Muzeja Sinjske alke Boris Filipović Grčić.

‘Bila je to izuzetna svečanost i veliko priznanje za Alku, Sinj, Hrvatsku. U četvrtak, 21. lipnja smo imali prezentaciju Muzeja, a sinoć svečanu dodjelu nagrada. Ovoj svečanosti nazočili su predsjednik Savezne Republike Njemačke dr. Frank-Walter Steinmeier, u svojstvu pokrovitelja Europske godine kulturne baštine u Njemačkoj, europski povjerenik Tibor Navracsics, maestro Plácido Domingo, predsjednik Europa Nostra, brojni ministri kulture europskih zemalja, među kojima je bila i naša ministrica Nina Obuljen Koržinek’, kazao je Boris Filipović Grčić.

boro_berlin

Podsjetimo, Muzej Sinjske alke dobitnik je nagrade u kategoriji ‘Obrazovanje, osposobljavanje i podizanje razine osviještenosti’, u kojoj je još 7 dobitnika i to iz Belgije, Finske, Francuske, Italije, Nizozemske i Slovenije i jedini je dobitnik ovogodišnje nagrade Europa Nostra iz Hrvatske.

boro_berlin
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh