HEP kultura Alkar

Beskućnice privremeno smještene u prostorije Crvenog križa

Autor/ica
Objavljeno: 26 veljače, 2018
smjestaj_za_beskucnice

Foto: Crveni križ Sinj

Prije dva dana nekoliko medija prenijelo je priču o zabrinutosti građana Sinja za dvije beskućnice – majku i kći koje žive u neuvjetnim prostorijama u bivšoj vojarni Ivaniša Nelipića u Sinju.

Naime, prostorije u kojima borave nemaju ni vodu ni struju, a građane je brinulo kako će preživjeti hladnoću koju meteorolozi najavljuju za naredne dane.

Iz Grada Sinja izvijestili su kako je u nekoliko navrata pokušano riješiti problem smještaja na koje beskućnice nisu pristajale. S obzirom na najavljenu vremensku prognozu i izrazito niske temperature koje očekuju i cetinski kraj, gradonačelnica Kristina Križanac je uspjela u večernjim satima nedjelje organizirati službe Crvenog križa, Policije i Hitne pomoći, te postići privolu za smještaj koji će ih zaštititi od izrazito hladnih noći i dana koje nam slijede. Gospođe su trenutno smještene u prostorijama Crvenog križa u Sinju sa psom, bez kojeg nisu željele prihvatiti nikakav drugi ponuđeni smještaj.

‘Vjerujemo da smo zaštitili dva života od nadolazećih vrlo niskih temperatura i da naši sugrađani mogu biti spokojni, jer je njihovom zabrinutošću iskazana ljudska briga za, na svu sreću, samo dvije osobe suočene s takvim problemom u gradu Sinju’, kazala je gradonačelnica Križanac.

Jutros nam se javio i ravnatelj sinjskog Crvenog križa Ante Zorica koji ističe kako Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u ove hladne dane također brine o starijim i nemoćnim osobama, obilazi ih i pruža pomoć.

‘Sinoć smo pružili pomoć kod dvije osobe kojima smo više puta pokušali pomoći. Tijekom posljednja dva dana Crveni križ Sinj, gradonačelnica Sinja i djelatnici Policijske postaje Sinj nastojali su ih uvjeriti da dolazi hladna fronta te da prihvate ponuđeni smještaj u toplom, a žene su sinoć konačno pristale na privremeni smještaj u prostorijama Crvenog križa Sinj’, ističe Zorica.

besku01cnice
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh