MIRO_BULJ IVAN_ŠIPIĆ HDZ NLM IZBORI 2024

Besplatno javno prikazivanje dokumentarnog filma ‘Ekonomija sreće’

Autor/ica
Objavljeno: 15 veljače, 2024
The Economics of Happiness

Izvor: Udruga Permakultura Dalmacija

Udruga Permakultura Dalmacija organizira besplatno javno prikazivanje dokumentarnog filma ‘Ekonomija sreće’. Riječ je o zanimljivom dokumentarcu koji nam prikazuje uzroke globalnih kriza s kojima se suočavamo, ali također i neka rješenja za iste.

Projekcija filma će se održati u Sinju u zgradi Palacina (kraj Muzeja Cetinske krajine), u petak 16. veljače s početkom u 19 sati, ulaz je slobodan i nije potrebna nikakva prethodna prijava, najavili su iz Udruge Permakultura Dalmacija:

‘Prije same projekcije ćemo ukratko predstaviti zašto smo se odlučili za prikazivanje ovog filma, dok iza projekcije pozivamo zainteresirane da ostanu te daju svoj osvrt na film, njegovu temu kao i slične povezane teme.’

Ekonomija sreće (Economics of Happiness), dokumentarni film u trajanju od 77 minuta, režirali su Helena Norberg-Hodge, Steven Gorelick i John Page 2011. godine. Jeste li se ikada zapitali kako je moguće da je društvo sve nesretnije dok država istovremeno bilježi rast BDP-a? Kako je došlo do toga i gdje je krenulo nizbrdo? Živimo u doba izobilja, praktičnosti i dostupnosti, ali zašto nam onda prijete sve veće gospodarske, okolišne i društvene krize?

Ovaj dokumentarac odgovara na ta pitanja vodeći nas kroz osam ‘neugodnih istina’ o globalizaciji, predstavljajući za koga su te istine neugodne i objašnjavajući zašto ključ za opstanak živih bića i okoliša leži u preusmjeravanju pozornosti s globalnog na lokalno, te s materijalnog na nematerijalno. Iako je prošlo desetljeće otkako je snimljen, ovaj film nikada nije bio aktualniji i relevantniji.

The Economics of Happiness

ferata@ferata.hr
0997370409